Atât timp cât primești actualizări nu ești în pericol. Eu am telefon cu android 13 și primesc actualizări. De antivirus nu știu ce să zic. Android-ul are acel antivirus incorporat "din fabrică" pe care îl poți rula din magazin play. Dar pentru o a doua opinie eu descarc o dată pe lună bitdefender free îl rulez, scanez telefonul după care îl dezinstalez. Nu a găsit niciodată ceva in neregulă, la fel și antivirusul implicit de la Google.
Nu recomand alt antivirus decât cel de la Google pentru că oricare antivirus ai pune este activ permanent îți mănâncă din RAM, și baterie plus că îți monitorizează tot ce faci pe telefon și îți poate fura datele de navigare și să vândă informații despre tine. Antivirusul implicit de la Google rulează doar când îl pui să scaneze.
Daca ar zice si ce model ar fi bine de obicei ai mai multi ani de update antivirus decat software eu cred ca nu ar trebui sa pateasca nimic daca nu instaleaza din surse necunoscute aplicatii de tip inselatoare malwere sau blocarea sau incetinirea dispozitivului! eu de 8-9 ani n-am patit nimic nici macar dispozitivul nu a fost urmarit doar de FACEBOOK!
Te referi la Google play protect?
Da. Și a trecut cu bine testele celor de la AV Test
https://www.av-test.org/.......8-243307/
1. inchide retelele 2G si 3G sunt nesigure!
2. verifica aplicatiile setari>aplicati>si sus ai toate aplicatiile instalate/preinstalate sau da share la o poza si vezi daca e aplicatie in neinregula.
3. instaleaza un antivirus si fa scanare minim pe saptamana recomand AVG ori Avast are si Microsoft dar iti trebuie cont!
si la date te duci la bara de notificari date mobile apesi lung si apoi sti ce trebuie sa faci mult succes sa zici modelul tel. ca pare ca e vechi de 3-4 ani