Poti folosi alimentator stabilizat, care are la iesire parametrii necesari aparatului electronic, pe care sa-l conectezi in locul bateriilor.
Un electronist iti poate rezolva problema, in functie de cerintele de parametrii electrice a aparatului care vrei sa-l alimentezi (tensiune, curent maxim, precizie de stabilizare al tensiunii).
Cauti un transformator care aduce tensiunea la valoarea nominala de functionare a respetivului dispozitiv si fie instalezi o mufa pe dispozitiv legata la lamela/arcul din locasul bateriilor(la capetele bateriilor) si apoi introduci mufa transformatorului in mufa respective (doar sa ai grija la polaritate cand legi mufa) fie pur si simplu renunti la mufa de la transformator, adica tai cablul inainte de mufa si legi(lipesti) firele direct de lamela, respectiv arcul de care am spus mai sus.
Tu ai invatat electricitate? La gradinita?
Transformatorul functioneaza cu tensiune si curent ALTERNATIV, nicidecum nu scoate curent continuu!
Aparatele enumerate de tine (televizor, monitor, PC, laptop, etc.) functioneaza cu surse de alimentare in comutatie, cu niste transformatoare mici incorporate in circuitele electronice aferente. Acele circuite electronice redreseaza si stabilizeaza tensiunea /curentul alternativ, iar la iesire se obtine tensiune si curent continuu.
Unele alimentatoare (chiar si de telefoane sau pentru iluminat cu Led-uri) nici nu contin transformatoare, intreaga transformare de tensiune si curent de la priza la aparat fiind rezolvat doar de componente electronice (diode, condensatoare, rezistente etc.), cuprul si bobinarea unor transformatoare fiind mai scump decat acele componente.
"...cu niste transformatoare mici incorporate in circuitele electronice aferente..."
Niste transformatoare mici imprastiate pe ici pe colo....pe bune?!? Cam cate transformatoare crezi ca ai in PC?!?
Nu mai vorbim de laptop la care transformatorul este extern, plasat pe cablul de alimentare.
"Unele alimentatoare (chiar si de telefoane sau pentru iluminat cu Led-uri) nici nu contin transformatoare, intreaga transformare de tensiune si curent de la priza la aparat fiind rezolvat doar de componente electronice (diode, condensatoare, rezistente etc.), cuprul si bobinarea unor transformatoare fiind mai scump decat acele componente."
Ce relevanta are?!? Chiar daca exista si alte metode, ceea ce am spus mai sus e foarte corect.
Mergi si fa niste cursuri primare de electricitate si electronica, altfel te faci de ras.
Eu, in PC-ul meu am o sursa de alimentare, cu un singur transformator, mic.
Te las sa-ti alimentezii telefonul si laptopul direct prin transformatoare, poate vei invata care este diferenta dintre curentul alternativ si cel continuu...
"Aparatele enumerate de tine (televizor, monitor, PC, laptop, etc.) functioneaza cu surse de alimentare in comutatie, cu niste transformatoare mici incorporate in circuitele electronice aferente."
"Eu, in PC-ul meu am o sursa de alimentare, cu un singur transformator, mic"
Mai are sens discutia? Clar nu! Sunt multe mici imprastiate, dar de fapt e unul singur...
Las-o asa cum a cazut.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
UnchiulRamiz întreabă: