| Ymlazzar a întrebat:

Daca as pune un ventilator 120x120 care baga aer si unul de 80x80 ar avea o airisire buna carcasa?

Răspuns Câştigător
| DeyCj a răspuns:

Da e ok, deși eu aș fi pus pe cel mic pe placa video și pe evacuare pe cel mare, asta ca să fiu sigur căaerul cald se va evacua coresounzător.Eu la al meu am pus 2 ventialtoare de 80 mm pe laterala carcasei, unu care suflă aer pe radiatorul de la placa video iar celălalt pe la mijlocul plăcii de bază, cam pe lângă plăcuțele de ram, pozițioante pe refulare și și la 40 de grade ambiental carcasa râmâne rece, bine adevăru este că la tenmperatura aia supraalimentez ventilatoarele, asta ca să le crească numărul de rotații, cu dezavantajul că sună ca avionu, dar decât să scoată fum mai bine așa.Succes

10 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Da, dar depinde cum le poziționezi.Asta îi cheia. Dacă vrei un tiraj cum trebuie recomand să poziționezi pe cel de 120mm undeva cât mai sus, asta deoarece știi ca aerul cald este mai ușor ca cel rece, deci se ridică și va fi preluat de ventialtor și evacuat, iar cel de 80 montat pe un suport cam la 5-7 cm și poziționat jos în interiorul carcasei, dacă ai loc, dacă nu și în spatele carcasei unde are loc pentru așa ceva, cu recomandarea de a folosi filtre pentru acestea, asta ca să nu fi nevoit să cureți componentele la 2-3 luni, de nu mai des, din cauza depunerilor de praf.Succes

| Ymlazzar explică (pentru DeyCj):

De unde gasesc filtu si cam cat costa?

| K0sti a răspuns (pentru Ymlazzar):

Se incarca foarte repede de praf si se obtureaza. Nu recomand. Mai bine cureti calculatorul mai des. Eu il suflu cu aspiratorul o data la 3-4 luni.

| DeyCj a răspuns (pentru Ymlazzar):

Http://pc-coolers.ro/filtre-de-praf
de care vrei și pece mărime vrei.Asta nu te scutește de întreținere, în sensul că va fi nevoie să cureți filtrele, la un timp anume, depinde de locu unde îl ții(este pe jos, într-un atelier, etc.)

| Ymlazzar explică (pentru DeyCj):

Multumsc ai funda! Dar inca o intrebare e bine cum am asezat ventilatoarele cel de 120 Sa bata aer rece la placa video care nu am radiator la ea si cel de 80 care e mai sus sa scoata aerul cald

| DeyCj a răspuns (pentru Ymlazzar):

Da e ok, deși eu aș fi pus pe cel mic pe placa video și pe evacuare pe cel mare, asta ca să fiu sigur căaerul cald se va evacua coresounzător.Eu la al meu am pus 2 ventialtoare de 80 mm pe laterala carcasei, unu care suflă aer pe radiatorul de la placa video iar celălalt pe la mijlocul plăcii de bază, cam pe lângă plăcuțele de ram, pozițioante pe refulare și și la 40 de grade ambiental carcasa râmâne rece, bine adevăru este că la tenmperatura aia supraalimentez ventilatoarele, asta ca să le crească numărul de rotații, cu dezavantajul că sună ca avionu, dar decât să scoată fum mai bine așa.Succes

| PaulCCraciun a răspuns:

Ar avea o aerisire buna, dar in general, aceste ventilatore de carcasa mi se par doar o sursa suplimentara de a umple carcasa de praf, daca ai o racire buna pe procesor si placa video nu ar trebui sa ai probleme. cat despre RAM-i, mai mult ca sigur ca nu ii folosesti tu la capacitatea maxima ore in sir pentru a iti crea probleme. dar pentru a evita eventuale probleme, nu strica un ventilator in plus.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Depinde foarte mult de carcasa si pozitionarea ventilatoarelor. Ideea e ca in fata poti avea un debit putin mai mare, fiindca prin spate scoate aer si sursa. Daca esti pe buget, mai bine pui doar unul de 12 in fata, dar unul BUN si silentios (prin 2007 m-a pus naiba sa imi cumpar in aceeasi idee ca tine, unul de 12 pentru fata, si doua de 8 pentru spate, doar ca toate erau la 3000 rpm - m-a luat durerea de cap in ora in care am instalat Windowsul, dupa care am facut un dram de bine si le-am scos).

| Ymlazzar explică (pentru GabiDumitrescu):

Da asa. amandoua is ventilatoare siletnioase stau in vreo 1500-2000 rmp fara sa se auda nimic

| K0sti a răspuns:

De obicei se pune unul in fata si unul in spate. Cel din fata impinge aerul, iar cel din spate si cel de la sursa il scoate. Este suficient pentru o circulatie optima a aerului. Pune 80x80 in fata si 120x120 in spate. Cel de 80x80 are turatie mai mare.

| Ymlazzar explică (pentru K0sti):

EU am un vetilator care impinge aer in placa video care are doar radiator si as pune cel de 80x80 in spate s
a scoata aerul afara ar fi ok?