| FluGg a întrebat:

Daca ba gcablul de la internet in router-ul wireless,pentru prima data, ce trebuie sa fac sa ma pot conecta la wireless cu alte dispozitive?

8 răspunsuri:
| alecx4music a răspuns:

Iti raspund pentru ca vad ca nimeni nu a raspuns corect.
Daca routerul este nou, ar trebui sa ai un manual dupa care sa-l instalezi.
Nu ai nevoie de niciun CD de instalare.
Daca nu este nou, intra pe internet, cauta modelul taw pe internet, si pe pagina lor oficiala, la rubrica suport, ar trebui sa gasesti un manual de instalare in format pdf sau word.
ElJoKeR zice bine, da ip-urile difera in funtie de modelul routerului.
Asa ca mai bine il instalezi dupa manualul ala in care gasesti Ip-ul pe care trebuie sa il accesezi si toti pasi pe care trebuie sa ii urmezi.
O sa iti zic principiul de instalare al unui router generic:
1 trebuie sa conectezi routerul si calculatorul cu un cablu de retea (nu este nevoie de cel de la internet)
cablul o sa intre o data in mufa WAN, iar celalat capat in mufa de internet de la calculatorul tau)
Apoi bagi ip-ul pe care il gasesti in manual.
Pe urma iti va aparea pagina cu setarile routerului.
Setarile poti sa le faci la fel, dupa manual.
Trebuie sa fi atent ce tip de conexiune selectezi.
(Normal ar trebui sa ai pppoep), si pe urma trebui sa bagi utilizatorul si parola de la furnizorul de internet. (pe care le gasesti in contractul de internet). Daca nu le ai sanu le gasesti, poti suna la furnizorul tau de internet si le vei afla.
Pe urma mai sunt alte setari. Daca le faci pas cu pas dupa manual, ar trebui sa reusesti.
Bafta!

| FluGg explică (pentru alecx4music):

Routerul nu este nou, nu am nimic la el.Intrebam sa stiu daca pot baga cablul de la internet(am internet prin cablu la pc)in router la spate si routerul sa emita internet.am un router Linksys WRT54GL(http://support.linksys.com/en-us/support/routers/WRT54GL).Am vreo sansa sa il fac sa emita internet fara cd-uri de instalare si altele?

| alecx4music a răspuns (pentru FluGg):

Nu ai fost deloc atent la ce am spus.
Ai nevoie de un cablu cu 2 MUFE de internet la ambele capete. O mufa o bagi in mufa WAN a routerului, iar cealalta in mufa in care bagi cablul de internet in calculator.
Dupa ce ai conectat calculatorul si routerul,
Intra aici: http://support.linksys.com/en-eu/support/routers/WRT54GL astepti sa se incarce, ii dai accept, ii dai la downloads, selectezi din lista version 1.1, si ii dai click pe setup wizard. Poti selecta limba romana din lista pentru o configurare mai usoara. Bifezi I accept the terms and conditions, ii dai accept, descarci fisierul wrt54gl, instalezi driverul, si ar trebui sa reusesti sa il instalezi cu instructiunile de acolo.
Mai bine cheama pe cineva care se pricepe cat de cat la calculatoare, altfel este putin probabil sa nimeresti setarile corecte, chiar si mie mi-a luat o zi intreaga sa il instalez dupa manual.
Bafta!

| FluGg explică (pentru alecx4music):

Ok,mersi multhappy

| horia2012 a răspuns:

Trebuie sa instalezi router-ul. Trebuie sa ai un CD de instalare. Dupe ce l-ai instalat, te poti conecta cu alte dispozitive.

| LuMix a răspuns:

Trebuie sa ai pe dispozitive Wi-Fi ca sa te poti conecta

| ElJoKeR a răspuns:

Depinde de router deoarece multe sunt automate
deschizi pagina de internet iar la adresa scrii 192.168.1.1 intri in router in cazul in care iti cere cont sau parola aceea este admin / admin cel putin asa trebuie si de aculo te vei descurca / cauti sa ai WLAN iar acolo posibil sa ai SSID care sunt configuratiile de la wireless care SSID este numele tau mai exact de la WiFI iar WPA key este parola care o introduci tu este posibil sa ai nevoie de Modul WPA2-PSK selectat sau bifat acum depinde de ce router ai tu in caz contrar daca ceea ce am spus nu are legatura cu router-ul tau scrie pe google numele si seria lui si cautai configurarile de la WiFi iar sa te poti conecta cu alte dispozitive te conectezi la numele WIFi-ului tau de la SSID care il pui tu si introduci parola