Mama ai mai mult ca sigur, daca ai talent normal ca ajungi arhitect! si la arhitect se castiga cel mai bine, primesti 1000 de euro doar pe o simpla sedinta! La arhitect castigi bine de tot! Daca la asta te pricepi, trebuie sa te faci arhitect! FUNDA?
E ok dar asi dori sa ajung desig grafic mai mult sa fac personaje imi place cel mai mult.
Hei.
Și eu mă pricep la desen și eu am vrut să dau la arhitectură, dar m-am interesat mult mai bine și dai foarte mulți bani pe facultate.
Am o prietenă mult mai mare ca mine, habar nu avea să deseneze, a făcut meditații(da, meditații la desen cu profesori universitari)și a dat în Anglia la o facultate de arhitectura(anul II acum...cred).
Eu vreau să zic că nu e obligatoriu să știi să desenezi, cert este că și dacă știi să desenezi o să faci meditații, doar că o să mergi puțin mai repede!
Sfatul meu: 6 ani de arhitecura+altele(mă gândesc că vrei să profesezi), eu zic să te duci în altă țară, să prinzi o bursă bună, să înveți mult de tot pentru asta și să pleci, pentru că aici..slabe șanse! Încearcă să te bagi pe design sau d-astea dacă nu reușești cu arhitectura.Mulți bani, mult timp la arhitecură în România.(am auzit că în alte țări:Germania, Olanda..etc. e mult mai bine, mult mai convenabil)
Baftă, succes mult și încearcă!
Salut, ca Arhitect poti sa faci cam orice. Graphic design, Interior design, Arhitectura, Design e produs. Admiterea la Arhitectura consta doar in desen (artistic si putin tehnic). Ca sa faci fata admiterii, trebuie sa faci cam un an minim de pregatire la desen cu arhitect indrumator. Facultatea e foarte misto, si daca esti pasionat de desen, e superbine :)
Sincer, se castiga mai bine din arhitectura decat din graphic design, dar graphic designul are avantajul ca lucrezi mai putin la un logo sau poster, decat la o casa. Ca sa faci si graphic design ai nevoie de notiuni de compozitie, de culoare, de proportii, si sa ai bun gust.
Multi arhitecti acum fac si asta pentru ca e fun si le vine foarte usor.
Daca te tenteaza sa dai la Arhitectura, intra pe pagina noastra de Facebook pentru mai multe detalii.
Bafta si spor la desenat;)
https://www.facebook.com/semicercarhitectura
https://www.youtube.com/watch?v=shchNuAwzAM