| GulDan a întrebat:

Daca esti arhitect, de ce iti trebuie talent la desen? ca faci doar niste lini drepte.
Si nu inteleg de ce castiga asa de multi bani.
Luminati-ma si pe minehappy

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Crezi ca a fi arhitect inseamna doar sa tragi linii drepte? pe bune? pai trebuie sa desenezi constructia respectiva de la A-Z, planul ala din linii drepte e doar o parte din ce face arhitectul.

Ia proiecteaza tu o fantana arteziana, sau o cupola sa te vad cum o faci doar din linii drepte.

| CryShiAtat a răspuns:

Deoarece ei nu numai că desenează 4 linii şi o numesc clădire ci de asemenea creează încăperi le organizează astfel încât să fie cât mai convenabile celor care vor desfăşurea acţiuni în acea clădire. happy

| andreimrm a răspuns:

Incearca tu sa proiectezi o cladire cu 10 etaje in detaliu, adica la mm totul gandit si calculat perfect...atat vezi tu, niste linii drepte?

| al3xander a răspuns:

Nu sunt arhitect si nu am talent la desen dar fac si eu desene 3D pentru piese mecanice in Autocad, acum nu stiu cum e treaba cu arhitectii. ei de obicei lucreaza intr-un program numit arhicad si este mult mai usor decat autocad-ul pentru ca iti da piesele deja, tu trebuie doar sa le introduci masura.
pe langa munca depusa arhitectul este responsabil de constructie. de exemplu daca se darama constructia si mor oameni din cauza asta ajunge la puscarie.

| mihai69 a răspuns:

Tu crezi că un plan de urbanism se face cu linii drepte? De ce nu te duci tu pe lângă facultatea de arhitectură din București să vezi exact cu ce se ocupă arhitecții ăia? Ce proiecte fac și cum arată?! Dar la secția de design industrial, crezi că (de exemplu) o carcasă de produs electrocasnic e doar on mănunchi de linii drepte?!?
Bani mulți câștigă ăia care au lucrări, dar e greu să ajungi așa sus, ai mult de tras pe leafă mică.