Upgrade-ul de bios se face doar atunci cand ai probleme cu PC-ul sau schimbi procesorul si ai nevoie de o versiune de bios mai noua pentru a merge noul procesor.
Daca nu ai probleme de stabilitate cu PC-ul nu e necesar sa faci update de bios ca nu te ajuta cu nimic.
Upgrade-ul de Bios se face numai daca se impune acest lucru: daca sistemul iti face probleme la care nu ai gasit solutii, daca iti schimbi piese (in special procesorul) care nu ar putea fi recunoscute de Bios. E un risc pe care si-l asuma fiecare atunci cand se doreste alta versiune de Bios. Pentru ca sunt mai multe posibilitati:
1. Upgrade-ul sa fie realizat cu succes si sa te bucuri in continuare de sistem;
2. Upgrade-ul sa dureze foarte foarte mult, si trebuie sa ai rabdare pana la capat, sau sa se blocheze definitiv, caz in care, daca inchizi sistemul sau dai restart, placa de baza devine nefunctionala si trebuie inlocuita.
Biosul e un program foarte sensibil si orice fluctuatie sau pana de curent creeaza mari probleme.
Documenteaza-te foarte bine inainte sa faci un upgrade de Bios. Unii au scapat ieftin, altii si-au aruncat placile de baza doar pentru moftul de a avea un Bios "la zi" (desi poate nu se impunea). Pe net gasesti mai multe informatii utile, precum si experiente fericite sau nefericite ale celor care s-au riscat. Sa fie cu noroc!
Nu se poate face upgrade decat prin schimbarea cipului, Update se poate face, diferenţa poate consta în mai multe optiuni pentru overclock, suport pentru mai multe tipuri de procesoare şi RAM.
miranda90 întreabă: