BIOS (Basic Input/Output System) este un software de nivel scazut (un mini sistem de operare) care are rolul de a recunoaste hardware si face legatura intre hardware si sistemul de operare dar nu interactioneaza cu sistemul de operare OS (Operating System). Deci neinteractionand cu Windowsul, Linuxul, etc, nu au nici o legatura.
Trebuie sa revin pentru ca am vazut unul care se da "mare" pe aici ca daca nu te pricepi sa nu te apuci. Asa mi se spunea si mie cand eram incepator si m-am convins ca este o prostie. Trebuie sa ai grija ca sa fie BIOS-ul bun (sa-l iei de pe site-ul oficial) si sa ai curent la laptop. Daca se intrerupe curentul poti sa ai probleme. Deci daca nu este bateria buna, nu te apuca! Daca bateria tine macar 30 minute te poti apuca si pornesti cu laptopul in priza. Prima mea incercare a fost pe o placa de baza ce urma sa o schimb, oricum. Tota asa cu frica pentru ca toti neica-nimeni imi spusesera ca "Vai! Atentie mare! Te poate calca avionul cand mergi pe camp". Am facut-o si nu s-a intamplat nimic. E adevarat! Am avut si noroc pentru ca n-am UPS si daca se lua curentul, puteam s-o dau rasol. Am scapat si gata.
Windows ul updateul ramane pe hard, update la bios ramane in bios =nu au legatura si daca schimbi hardul
Da, rămâne update-ul de care spui dar pun și eu o intrebare: de ce ai nevoie de update la BIOS?
"De ce ai nevoie de update la BIOS?"
- Suport pentru procesoare noi, compatibile cu placa de baza dar incompatbile cu BIOS-ul vechi.
- Suport pentru unele componente ( cum ar fi harddisk-uri ).
- Actualizari de securitate
- Patch-uri la alte probleme
BIOS-ul NU ar trebui actualizat periodic, ci doar atunci cand apare o problema si actualizarea respectiva este necesara. O actualizare facuta gresit poate strica placa de baza.
Dupa ce faci update la BIOS si computerul nu mai porneste ce faci?
Ii ceri funda inapoi lui Salontanul?