Nu are sens, cum spunea si suntserios. >>>
"O astfel de conectivitate Wi-Fi e la fel de buna ca una de pe modem?"
Functia Wi-Fi vine din modem, fara cablu.
Poate voiai sa spui: O astfel de conectivitate Wi-Fi e la fel de buna ca una prin cablu Ethernet...
Si raspunsul este NU.
NU e vorba de intreruperi, dar viteza e de multe ori mult mai mica, mai ales daca telefonul/tableta nu au WiFi 6E sau WiFi7
Si uneori apare putin lag, pe care o sa il observi mai mult sau mai putin, in unele jocuri.
Acum exista situatii si situatii:
De exemplu, tu ai contract generos, si primesti in modem/router 1. 000mbps maxim (asta inseamna 125 MB/s maxim)
Dupa modem/router, sa zicem ca ai cablu Ethernet ce merge spre calculator, dar e o generatie veche, CAT 5 de exemplu, ce suporta transfer de maxim 100mbps (12.5 MB/s)
Si sa zicem ca ai un telefon sau tableta care au WiFi6 (care livreaza viteze intre 300 mbps si 1700 mbps, in functie de distanta fata de modem, numarul de ziduri pana la modem, si alti factori).
In acest exemplu, netul pe telefon/tableta (300mbps macar)
va merge mai bine decat cel de pe calculator (in teorie 1000mbps, dar limitat la 100mbps, de cablurile tale vechi).
Pe telefon am oricum net, n-a fost nevoie sa ma conectez niciodata la WiFi
Deschizi iconiță de wifi din meniu de sus, alegi rețeaua, bagi parola.
Întrebarea asta nu are niciun sens
"O astfel de conectivitate Wi-Fi e la fel de buna ca una de pe modem"
Daca te referi la modem 3G/4G/5G: da, WiFi e mult mai bun pentru ca e neliminat si nu costa mult.
Deci sa inteleg ca se plateste... Adica eu platest oricum niste bani pe un abonament la internet, si daca vreau net prin WiFi trebuie sa mai dau alti bani?
Depinde: daca ai internet prin SIM, e foarte limitat, iar daca depasesti limita te poate costa mii de Euro.
Exista si abonamente SIM de cantitate nelimitata de date, dar nu stiu daca nimeresti unul. Eu de exemplu, in Olanda, nu-mi permit internet nelimitat pe mobil. Si nici nu prea as avea nevoie de asa ceva.
Si in Olanda ce folosesti atunci?
Vodafone Start M + Ziggo internet de 1 Gbps, dar la canale TV doar alea "gratuite".
Si da, folosind Vodafone impreuna cu Ziggo am cantitate dubla de date mobile, 20 licente de antivirus (Safe Online), plus o reducere de pret.
Si cat dai pe luna?
Ziggo 68.25 (am avut sase luni dintr-un an reducere suplimentara de 20 Euro/luna si sper sa obtin din nou anul asta), iar Vodafone 12.74.