Nu este greu. In principiu instalarea consta in accesarea interfetei router-ului din web browser. Trebuie sa introduci in bara de navigatie, adresa router-ului, ce o gasesti in cartea tehnica a router-ului. Dupa care setezi reteaua wireless, folosind meniul router-ului (daca vrei sa fie parolata sau nu samd)
Odata setata reteaua, ceilalti se vor putea conecta la router, folosind placi de retea wireless si de aici inainte lucrurile stau ca si intr-o retea normala.
Nu e mare lucru. După instalarea fizică a rooter-ului, care recomand să fie într-o zonă cu cât mai puţine interfernţe(ziduri de beton armat, dulapuri metalice, etc) şi de preferat cu contact direct la AP-urile ce se vor conecta asta ca să ai viteză maxima de transfer date se trece la configurarea cu ajutorul softului prin accesarea interfeţei grafice a rooter-ului introducănd în bara de adrese a browser-ului adresa rooter-ului(de forma 198.192.etc); se configurează rooter-ul la securizare recomand să introduci adresela mac ale ap-urilor ce se vor conecta la rooter asta ca să nu ai surprize ca se conectează altul la reţeaua ta şi îţi papă din bandă, şi dacă vrei o poţi parola şi cu WPA2 asta pentru un plus de securitate dar nu este obligatoriu dacă ai folosit funcţia de filtering atunci o să fie mai frustrant pentru cine nu are mac-ul în rooter că vba apărea ca reţea neprotejată dar surpriză nu se va putea conecta că . Succes
Apoi cu Ap-urile fie că îs laptop-uri sau desktop-uri şi au deja o placa wifi integrată numai cauţi SSDID-ul rooter-ului şi selectezi conect, dacă nu poţi lua dongle-uri USB(şi de alaea de 30 de lei îs bune) şi apoi poţi să te conectezi la wifi fără probleme.
Dar am uitat să zic că dacă vrei o reţea de cartier pe wifi atunci lucrurile se complică un pic din punct de vedere al stabilităţii reţelei şi al echipamentelor, dar daca vrei o reţea de cartier pe wifi discutăm în privat şi îţi dau amănunte de cum se face, dar nu e uşor.Succes