Nu se poate instala un program de operare peste altul, inainte de a instala unul nou trebuie dezinstalat cel vechi. Pentru a pastra ce ai in calculator va trebui sa le copiezi pe o memorie externa(CD, DVD, stick de memorie) ori in alta partitie a harddisk-ului decat C. Numai bine!
1 cum adica peste XPsi 2 poti sa le salvezi doar kiturile de instalare in D pentru ca doar asta sau daca mai ai unu in afara de C se salveaza... C trebuie sters ( desi sincer mi se pare mai bun XP decat 7 )
Nu se pastreaza programele. Pentru a schimba Win XP cu Win 7 trebuie sa formatezi partitia pe care este XP (in general e C-ul) - adica toate programele si driverele vor fi sterse, inclusiv toate celelalte documente/filme etc pe care ai salvate pe C (inclusiv desktop). Dupa instalarea Win 7, va trebui sa instalezi din nou driverele (pentru placa video, sunet etc - pe unele Win 7 le recunoaste fara sa tb sa le mai instalezi ) si programele pe care le folosesti de obicei (ex. winamp )
Poti instala Windows Vista peste Windows XP(adica instalezi prin metoda Upgrade) si apoi de la Vista upgradezi la 7. Acest proces e foarte lent - ar putea sa dureze pana la 4 ore! Programele raman, majoritatea lor, dar s-ar putea sa te anunte Upgrade Advisor-ul ca unele programe sunt incompatibile ori prea vechi si nu vor mai rula dupa instalare, fiind nevoit sa instalezi versiuni mai noi dupa aceea.
Cel mai sanatos si rapid e sa instalezi pe o partitie curata, fara un Windows mai vechi. Boot-ezi de pe DVD-ul Windows 7 si alegi metoda clean install(vei formata partitia C:\ pe care se afla XP).
Deci dac ai windows xp si vrei sa iti bai 7 se poate, la un momendat dupa ce bagi cd-botabil o sa iti apara Custom sau Advanced... tu alegi custom care inseamna si o sa iti apara sub nume in engleza iti schimba windowsul trece de la xp pe 7 si it raman datele
funda?
Nu mai alexxx, lasa funditele...pentru ca n-ai zis bine. Merge upgrade de la XP la Vista, dar de la XP la 7 direct nu merge! Trebuie sa treci prin Vista mai intai! O mare pierdere de timp!
Mah,dar daca le ai in D(poze, filme, muzica etc{in afara de programe}) nu se salveaza? eu ultima data cand mi-am instalat iar xp au ramas!
YzuD întreabă: