| Pichakchiu a întrebat:

Dacă mi-am luat telefon nou, cât timp trebuie sa îl țin la încărcat? El avea 52% când l-am luat și l-am făcut pana la 100 și l-am folosit normal. E ceva în neregula? Unii zic ca trebuie 16 ore sa îl încarc. Dar dacă nu am făcut asta din prima? Ce se întâmplă?

15 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Telefonul (sau orice alt aparat cu acumulator) prima data se foloseste pana la descarcare completa, fiind "incarcat" din fabrica.
Dupa prima incarcare (pana la 100%) se lasa sa se descarce pana ajunge la 5-20% (adica inaintea opririi, trebuie urmarit atent, fiindca diferade la aparat la aparat)).
Cand s-a stabilit nivelul minim de incarcare (sau se afiseaza "Baterie descarcata"), aparatul se pune la incarcat, pana la 100%.
Cu 2-5% inainte de nivelul de descarcare completa, aparatul se pune din nou la incarcat, pana la 100%.

| Pichakchiu explică (pentru Bula):

Deci, îl las sa se descarde pana la 0 și după gata. Îl folosesc normal?

| Bula a răspuns (pentru Pichakchiu):

Da.

| Sarbu_Deniz_1996 a răspuns (pentru Bula):

Cum vise incarca telefonul vostru mai greu sau normal cand puneti telefonul va uitati la ce ora ii puneti si la ce ora ii scoateti ati stat vrodata pe el in timp ce se incarca ati avut vrodata problema cu incarcarea?

| Bula a răspuns (pentru Sarbu_Deniz_1996):

Telefonul meu il incarc odata la 2-3 zile, timp de cca. 2.5 ore, cand nu-l folosesc.
Daca ma suna cineva in timpul incarcarii, atunci orbesc scurt (maxim 1 minut), doar daca e important.

| Sarbu_Deniz_1996 a răspuns (pentru Bula):

Cat la suta ii pui la incarcat si cat te tine bateria eu am baterie la Samsung galaxy a22 ie de 5000 tise inara greu aca stai pe el?

| Pichakchiu explică (pentru Sarbu_Deniz_1996):

Nu știu unde sa vad cât am bateria.

| Pichakchiu explică (pentru Sarbu_Deniz_1996):

Îl pun la încărcat la vreo 20% și îl las vreo 2 ore, noaptea îl las pana peste noapte, adică îl scot dimineața. Și mă ține dacă stau încontinuu vreo 5 ore. Cam puțin mi se pare.
Acum văzui ca am 4500 mAh

| GabiDumitrescu a răspuns:

Stai relax, asta cu 1000 de ore e din negura timpului. Si faza cu numarul de incarcari e un mit. Eu incarc de regula de la sub 5% pana la 100%. Am un Xiaomi Mi A1 din 2017 care inca merge bine-mersi cu bateria originala. Mai mult, il foloseste fiica-mea care de aproape un an il freaca zi de zi cu TikTok, YT si Roblox cit cuprinde.

| Frank51 a răspuns:

Îi scad pixelii la jumate.

Pe bune acum, e chiar atât de greu de înțeles că techul din ziua de azi e bulletproof, stau 500 de ingineri și 500 de cercetători să dezvolte ceva ce ar putea strica geoconda în câteva secunde, fi serios...

| VoidEternal a răspuns:

Era valabil doar la bateriile de tip ni-mh, Nickel-Cadmium. Bateriile cu ioni de litiu nu au nevoie nici de formatare, cum se numea aceasta prima incarcare, nici de descarcare completa. E recomandat sa-l incarci pana la 80-85% si sa-l pui la incarcat la 15-20%.
Nu ma crede pe cuvant, cauta pe google si o sa vezi ca am dreptate.

| Brizbriz a răspuns:

Cine iti zice asa un rahat e complet pe dinafara cu tehnologia din ziua de azi
toate device-urile mai rasarit de scumpe, au limitare de incarcare si cand a ajuns la 100% se opreste incarcarea
eu personal chiar am o baterie externa MARE (are un kil si ceva) si noua, si am avut surpriza sa ma trezesc dimineata si tableta si telefonul erau incarcate dar bateria a oprit incarcarea dupa ce au ajuns la 100%

| Legion7X a răspuns:

Ți-l până la 100% Cei 20% trebuie consumați. Când îl descarci îl descarci până la 30%. Bateria ține dacă utlizezi telefonul cât mai putin.

| Vântulalb a răspuns:

Nu mai sunt telefoanele vechi care trebuiau tinute asa. Acum la 100% sunt incarcate. Am vazut pe niste site-uri cu sfaturi pentru telefoane, ca e bine uneori sa le lasi sa se descarce la zero si apoi incarcate 100%. In rest, se face de la 20% la 80%. Nu am inteles bine de ce. Se pare ca pentru fentarea contorizarii. O baterie tine un numar de incarcari. Dar daca nu ajunge la 100%, "nu vede" ca ai mai incarcat-o o data.

| tolstoievski a răspuns:

Tine-l pana la 120%.