Din nefericire, orice apel la 112 blocheaza linile telefonice si intra sub incidenta legii.
Poti fi amendata dar poti fi si iertata daca dai de un politist mai ingaduitor (slabe sanse sa nu treaca cu vederea)
Data viitoare tine-ti telefonul mai in siguranta.
De asemenea, sistemul romanesc de GSM te poate depista oricand si de oriunde.
Politistii pot afla foarte usor unde stai cu mai multe ajutoare :
Localizarea Coordonatelor prin Telefon: Daca Politia a raspuns este probabil ca sa te gaseasca.
Localizarea Coordonatelor prin Firma de Net : Politia se poate duce la firma de net si asa poate afla unde stai
Ei iti vor vedea coordonatele cartelei Cel mai sigur pleaca cateva zile de acasa dar nu cred ca va veni la tine decat daca a raspuns daca nu a raspuns nici un Politist esti in regula : Sper ca te-am ajutat
Depinde de telefon
daca aveti un telefon mai nou, se poate localiza de unde a fost dat apelul
Frumusete,in general daca numarul nu este pe abonament nu se deranjeaza nimeni sa te caute, decat in cazul in care este de belea mare, cand este pe abonament se stie tot.Stai linistita, nu se deranjeaza e sa te caute pentru amenda
Stai calma, daca nu a fost vreo amenintare cu bomba, alarme false (unde se platea costul deplasarii echipelor de urgenta) nu te cauta nimeni. Acolo lumea nu are timp de cautat pusti care suna din greseala.
In general orice apel repetat catre serviciul de urgenta 112 este cercetat pentru a depista persoana care a apelat fara motiv intemeiat si ulterior tragerea acesteia la raspundere.
Trebuie sa retineti ca toate telefoanele la 112 sunt inregistrate, vad aproximativ locatia celui care apeleaza dar nu stiu cine este persoana.
Serviciul ulterior trimite sesizarea catre politie daca cineva a facut abuz, cu dovada inregistrarii judecatorul emite mandat si ulterior politia se adreseaza firmei de telefonie, indiferent ca posesorul numarului este pe cartela ori abonament se poate afla cine este, in centrala la fiecare numar se vad apelurile efectuate si primite de catre detinatorul cartelei, politia cere relatii acelor numere din listul persoanei vizate si pot afla foarte usor cine este autorul/autoarea.
mai sunt si alte el; emente care intrunesc depistarea, din pacate nu le pot face publice.
Chiar daca a sunat nepotul, si mai ales in mod repetat, persoana in grija careia este in ingrijire si educare, raspunde pentru faptele acestuia, urmand sa primeasca sanctiunea pentru orice fapta dovedita, asa dar, exista riscul unei amenzi.
Este necesar ca telefonul sa nu mai fie lasat la indemana acestuia, eventual tastatura blocata.
Cu parere de rau dar, sunand repetat consider ca trebuie sanctionat cum se cuvine, linia 112 trebuie sa fie libera pentru situatii de urgenta, sunt oameni care viata lor depinde de o singura secunda si-o masina trimisa aiurea de un apel fals.
Nu vei primii amenda, daca nu ai fost sunat inapoi in maxim 5 minute, nu patesti nimic. Iti spun din experienta. Ciudat este ca am patit asta din nou astazi. Astept cu sufletul la gura pana dimineata, sa vad ce se va intampla! Sper sa nu primesc prin posta, o amenda frumusica, de vreo 5 milioane.
anonim_4396 întreabă: