Salut. Latenta CAS reprezinta timpul in care memor-ia RAM poate trimite catre procesor datele acesteia.
Nu este obligatoriu sa cumperi doua memorii RAM cu aceeasi latenta. Cel mai indicat este sa cumperi memoriile ram de la acelasi producator pentru a nu exista conflicte intre acestra.
Citeste articolul urmator pentru a intelege mai bine cum sa alegi corect doua memorii RAM:
http://world-it.ro/hardware/componentele-unui-calculator/memoria-ram
Pe pagina aceasta https://cristianls.ro/upgrade-memorie-ram/ am gasit scris ca este inutil sa cumparam rami cu frecventa mai mare decat ce-a permisa de producatorul placii de baza, deoarece frecventa placutei va fi limitata de placa de baza.
Si tot acolo am gasit scris:
"Latența CAS (Column Access Strobe), pe înțelesul tuturor, reprezintă durata de timp în care memoria RAM poate oferi procesorului datele pe care le găzduiește. Astfel, cu cât aceasta este mai mică, cu atât mai bine pentru performanțele sistemului de calcul."
Tot pe acelasi site am gasit asta:
"Latența CAS (Column Access Strobe), pe înțelesul tuturor, reprezintă durata de timp în care memoria RAM poate oferi procesorului datele pe care le găzduiește. Astfel, cu cât aceasta este mai mică, cu atât mai bine pentru performanțele sistemului de calcul.
Să presupunem că vreau să adaug 4 GB de memorie RAM laptop-ului personal, și că am la dispoziție următoarele variante, ambele compatibile:
4 GB, PC3-12800, CL9
4 GB, PC3-12800, CL11
Primul modul, desigur, deoarece acesta are un timp de răspuns mai mic."
Nu neaparat. Sunt sanse mici (foarte mici daca modulele sunt in single channel) sa nu mearga daca nu are aceiasi latenta. Conteaza mult ce tip de ram este (DDR1, 2,3, 4) si dupa frecventa.
Trebuie sa aiba acelasi ddr ( de ex ddr3) si aceeasi frecventa (de ex 1600).Ar fi perfect sa fie si aceeasi firma ca sa nu existe probleme
Cand adaugi rami in primul rand trebuie sa fie compatibili cu slot-ul aceeasi frecventa si latenta
anonim_4396 întreabă: