| Alion a întrebat:

Dati-mi si mie un software bun pentru overclocking procesor. Mentionez ca am placa de baza Asrock p4dual-915gl, procesor pentium 4 de 2, 8 ghz, placa video integrata de 258 mb si memorie ram fizica de 512 si virtuala de inca 1, 5 gb. cel mai bun program primeste funda!

10 răspunsuri:
| sltlp a răspuns:

Overclock-ul nu se face din SOFT, s a tii minte. Ceea ce e overlock si soft e egal cu zero

| Alion explică (pentru sltlp):

Ok atunci m-ai putea ajuta? cum sa il fac din bios? ai modelul placii de baza, deci poti afla si versiunea biosului; daca ma ajuti si merg sfaturile tale ai funda big grin

| sltlp a răspuns (pentru Alion):

Ce sursa si ce cooler ai?

| unknownn a răspuns:

La procesorul asta nu se merita overclock, ti l-ai putea arde.

| Alion explică (pentru unknownn):

Oicum il am de vreo 6-7 ani asa ca daca se arde, tocmai am un mortiv intemeiat sa il schimb big grin; pe net am vazut un procesor identic cu al meu ca ajunsese la o frecventa de 3, 9 de la 2, 8; evident ca nu vreau atat, dar sunt curios de ce mai e in stare dupa atatia ani

| trolololo a răspuns:

Din BIOS nu din soft, iar pe căldurile astea e riscant, mai ales ca modelul ala de procesor e unul fierbinte de felul lui.

| Alion explică (pentru trolololo):

Ok, atunci m-ai putea ajuta? Cum sa il fac din bios? Ai modelul placii de baza, deci poti afla si versiunea biosului; daca ma ajuti si merg sfaturile tale ai funda big grin.

| Gabitzu246 a răspuns:

Procesorul nu se overclockeaza dintr-un asa zis program, el se overcklocheaza din bios, numai la placa video i poti face overclock din soft.
Dar daca chiar vrei sa ii faci overclock ai grija mare la temperaturi

| Alion explică (pentru Gabitzu246):

Ok atunci m-ai putea ajuta? cum sa il fac din bios? ai modelul placii de baza, deci poti afla si versiunea biosului. Daca ma ajuti si merg sfaturile tale ai funda big grin

| Gabitzu246 a răspuns (pentru Alion):

Deci intrii in bios dupa dai la advannced-iar dupa dai la jumper configuration-si setezi cat vrei % sa fie overclockat (acum depinde si dev ersiunea biosului care il ai eu ti-am spus c-am cum ar fi) recomandarea mea este sa nu ii dai mai mult de 10 % ca s-ar pueta sa se incalzeasca prea tare si sa fac POC. Funda