Nu știu ce încărcătoare si cabluri de 5 lei ai tu da eu am cabluri originale de 4 ani și arata praf și tot merg
Se oxideaza/uzeaza contactul de la mufa sau de la soclu/port. Normal asta se rezolva la un service. Daca trebuie curatat soclul, se poate rezolva cu un spray de contact. Insa daca e oxidat sau nu face efectiv contact catre alimentare/placa de transmitere de date, ti se schimba soclul/portul la service.
Pentru ca, calitatea produselor este slaba ca sa te intorci peste ceva timp sa achizitionezi altele.
Stiu ca nu e corect, dar pentru ei asta e o afacere care trebuie sa continue.
Se numeste " uzura programată "! Cam TOATE dispozitivele electrice si electronice sunt facute pentru un timp scurt de utilizare! 3-4 ani! Vrei sa te tina 25 - 30? Mor fabricile si chinezii de foame! Un pic de compasiune va rugam!
Mufele sunt făcute special sa se strice repede!
Sa le facă din Haur sa tina! Platina eventual sa dai 500 Lei pe un încărcător...
Din Haur de 24 K ca la bogati!
Au " tupeul " sa scrie chinezii pe unele produse " Made for East Europe! Facut pentru Europa de Est = Saracii din Est!
Joaca-o pe asta! 45 de zile jumate...
Adică ar trebui totuși sa reziste mai mult, nu am voie sa trag prea tare de ele ca imediat se rup!
@LisaJulie
Nu "absolut toate" incarcatoarele (sau castile) ajung in starea asta.
Doar cele de calitate indoielnica. Cauza este rasucirea firelor subtiri din interiorul cablului, care cu timpul ajung sa se rupa.
Doua sugestii:
1. Daca e posibil, cauta sa cumperi incarcatoare de calitate mai buna. Stiu ca nu e totdeauna posibil, dar macar poti sa te uiti la calitatea invelisului de plastic, inainte sa cumperi si sa incerci sa vezi daca e suficient de elastic si de gros ca sa protejeze firele interne.
2. Incearca sa eviti rasucirea repetata a cablului. O metoda buna e sa impachetezi cablul cu mai multa grija inainte sa-l pui in geanta.
Sunt in IT de multi ani si am incarcatoare mai vechi de zece ani care inca sunt bune. Iar cand observ un cablu care incepe sa aiba o excrescenta linga intrarea in incarcator, e semn ca e pe duca si il inlocuiesc.
Sper sa-ti fie folositor raspunsul meu.
:o)
Andrei1124 întreabă: