| SingleForOne a întrebat:

De ce ar fi nevoie de 8GB de RAM pentru un telefon? Nu cred că un gamer avansat sau extrem, care se joacă de dimineață până seara, nu ar avea nevoie de atâția RAM; sau și-ar lua unul specific pentru gaming.

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pai si un gamer avansat de cati GB de RAM ar avea nevoie? de mai multi ai spune!

| LPCTSTR a răspuns:

Singurul motiv ar fi frecventele si latentele mai scazute. Este inutil sa faci un chip de memorie RAM de 4GB cu frecvente de 3333MHz de exemplu, este scump sa produci, sa asiguri ca va fi stabil si ca va fi util.

| GPA a răspuns:

Cu cât mai multă memorie RAM, cu atât mai mult multitask, respectiv lățime de bandă pentru procesor. De aceea, pentru un gamer sunt vitale resursele, de la memorie până la un procesor capabil, fie el Kirin, Snapdragon, Exynos sau Apple Bionic.
Cu 2Gb de memorie RAM nu prea mai faci față cerințelor, de ce? Pentru că telefonul execută și alte procese în background,, aplicațiile se actualizează, primesc noi patchuri care includ noi funcții, ceea ce aduce un consum mai ridicat de resurse, pe lângă inițierea sistemului de operare, care, de cele mai multe ori, aduce un consum de memorie de minim 1Gb, mai adăugăm și celelalte aplicații uitate deschise în background (aplicații active, chiar dacă închizi fereastra aplicației, nu înseamnă că rădăcina procesului a fost oprită definitiv). Atât timp cât oprești toate procesele, nu va fi nicio problema, dar cu două jocuri ce consumă mult în background, va fi suficient cât să-ți înghețe telefonul pentru că nu poate aloca din memoria RAM atât pentru funcționarea sistemului de operare, cât și pentru întreținerea celorlalte sarcini din sistem.
Ideal ar fi să existe un combo echilibrat între procesor și memoria RAM.

Pe lângă memoria RAM, foarte importantă este și memoria cache a procesorului. La fel, asemenea memoriei RAM doar că mult mai rapidă decât aceasta, memoria cache este folosită de procesor pentru a realoca instrucțiunile pe care acesta le primește din adresele memoriei RAM. Cu cât este mai mare, cu atât procesorul încarcă mai rapid instrucțiunile.

Devine absurd când vorbim de o cantitate enormă de memorie RAM pentru un telefon, 12Gb RAM sunt chiar arhisuficienți laughing, dar raportat la această capacitate de memorie și la procesor, prețurile sunt direct proporționale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E nevoie ca sa crească ăștia specificațiile. Marketing. Al meu cred că are 2 sau 3 GB și merge foarte bine. Dar dacă ar rămâne la atâta, fără evoluție, nu s-ar mai vinde nimic, deși e cam inutil.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta pentru ca nu îl folosești în jocuri solicitate. Dacă ai fi gamer, probabil ai știi diferența dintre 3 GB RAM și între 6 sau 8 GB RAM. Pe un telefon cu memorie RAM mai puțină și întru-un joc ca PUBG Mobile sau Call of Duty mobile va face să se încălzească telefonul, iar din cauza procesorului prea încălzit va apărea și lag-ul în joc. Iar pe un telefon cu 3GB RAM și procesorul este pe măsură, când pe un telefon cu 8 GB RAM vei găsi un procesor de top, sau poate undeva pe acolo ( depinde de producător; unii pun procesoare mai bune, ații mai puțin bune). Cu cât memoria RAM este mai mare, cu atât aplicațiile vor rula mai bine pe grafici înalte. Pe un telefon cu 3GB și cu un joc ca PUBG dacă vrei să îl rulezi pe grafica HD, atunci va trebui înainte să stergi cam toate celelalte aplicații din telefon pentru a face memoria RAM mai "aerisită". Ținând alte aplicații instalate va face sa incarce și memoria RAM, iar cu 900 MB RAM cât rămâne liber, restul fiind ocupat de alte aplicații, va face ca aplicația PUBG, Call of duty sa ruleze fie în lag sau chiar sa se închidă singură.
Inutil? Cred ca nu stii ce vorbești. Dacă nu este util pentru tine, în schimb este util altora.

| florinake02 a răspuns:

Pai nai sa vezi sa se blocheze, merge lin, nu-ti ciupe, nu are lag, zboara ce mai, dar serios, sunt telefoane care au mai multe chestii pe ele, si procesoare mai mari, si ecran mai frumos, si camere, instalarile se fac mult mai rapid, jocurile merg mai bine, chiar si un browser sau Youtube iti merge mai usor, acume depinde si de procesor, dar de obicei cu cat mai multe resurse poti sa faci mai multe, desigur sa fie si bine gestionate. eu mi-am schimbat de curand telefonul de la unul cu putine resurse care mergea foarte incet dar intr-un fel cu care m-am obisnuit, la un telefon nou cu destule resurse, diferenta e foarte mare.