Rezolutia pentru care e configurat monitorul este prea mare sau prea mica pentru specificatiile lui.
Ca sa-ti rezolvi problema intra in Safe Mode (F8 inainte de imaginea cu logo-ul Windows) si schimba rezolutia la ceva care stii sigur ca merge (ex: 640x480 sau 800x600). Restartezi si lasi windows-ul sa se incarce normal, apoi iti setezi rezolutia la cat ar trebui sa fie bine pentru monitorul tau.
Eu am un monitor de 22" la birou care merge pe o rezolutie maxima de 1920x1080. Acasa am tot un monitor de 22", dar merge pe rezolutie maxima de 1680x1050. Asa ca testeaza mai multe rezolutii pana ajungi la una in care iti va arata, din nou, out of range. Cand iti apare asa lasa-l 15 secunde si va reveni singur la rezolutia anterioara.
Daca asta nu-ti rezolva problema incearca sa updatezi driverele placii video.
Deci. Am avut si eu aceeasi problema. Acum 5 minute banuiam ce are si am verificat. Si ding. Aia era problema. La mine nu mai mergea culerul de la placa video si probabil in jocuri se supra incalzea si buf. Acum dupa ce am curatat si uns culerul merge perfect. Sper as iti fie de ajutor.