| LanguageMaster a întrebat:

De ce medicul radiolog la RMN stă într-o cameră separată?

8 răspunsuri:
| laSoledad a răspuns:

Prin intrebarea asta, am vaga impresie ca-i iei de prosti pe utilizatorii de pe site-ul asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca te expui la niste radiatii, cand faci rmn-ul, de-asta nu sta medicul cu tine acolo. Ca sa nu se expuna si el, acelor radiatii nucleare.
La fel si la razele la plamani, si la ct scan.

| Simpatic a răspuns (pentru anonim_4396):

Da,exact din aceasta cauza, bine si pentru faptul ca poate face 10 RMN pe zi si in 30 de zile ar veni 300 de RMN-uri asta cu siguranta i-ar afecta sanatatea. Pe de alta parte un RMN este precum o radiatie a danturii, atunci cand se scaneaza dantura total...sau tot pe acolo.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Simpatic):

Am vrut sa zic si eu asta, da am intins capcana si asteptam un prost sa comenteze sa zica ca nu e safe sa faci rmn, ca pacientlaughing
Tu faci rmn o data pe an sau la 5 ani.
Omu ala care lucreaza acolo, sta in mediu ala in fiecare zi. Daca face 30 de rmn-uri pe zi si ar sta acolo, i-ar cadea naibi tot parul, dintii, si ar muri la 30 40 de ani happy

| Fantonas a răspuns:

Din mai multe motive:
1. Consola de comanda e in afara camerei
2. In camera aparatului e un zgomot puternic care e greu suportat de pacient 20-30 min, ar fi oribil sa lucrezi zilnic 6-8 ore in acel zgomot
3. Odata ce incepe examinarea daca deschizi usa se intrerupe deci nu ar putea iesi nici la toaleta
Si mai sunt si alte motive.
Nu, la RMN nu sunt radiatii, deci nu asta ar fi impedimentul.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Fantonas):

Cum ar fi asta.
Cum sa te duci la baie ca medic, si sa lasi pacientu acolo la rmn singur? tu asa ai face? ai lasa pacientu acolo pe masa, sa te duci sa te pisi?

Daca i s-a administrat substanta de contrast si i se face rau?
Si cum nu sunt radiatii la rmn?
Gen ai pacient, si zici, ba, oricum dureaza 20-30 de min. Ma duc sa ma ***, si vin eu in 15 min.
wtf?
lmao

| Fantonas a răspuns (pentru anonim_4396):

Radiatii nu sunt, iar la RMN sunt mai multi doctori si tehnicieni simultan care se mai schimba la consola (pacientul nu ramane nesupravegheat).

| anonim_4396 a răspuns (pentru Fantonas):

Ai dreptate, am gresit eu, am confundat mri cu ct scan.