1.Deschizi nero start smart - nero burning room
2.Te duci sus in file-option (preferinte) - Expert features- si acolo bifezi "DVD overburning.-Apply OK.
3. Revi si alegi "burn image to disk"
4. Alegi imaginea, viteza si burn.
Chiar daca scrie pe DVD ca e de 4.7 Gb, poti scrie numai 4.30. Deci nu are loc. Cumpara un DVD-R DL dual layer, dar inainte verifica daca unitatea ta optica scrie DVD-uri DL (dual layer).
Da, dar nu vorbim de filme, muzica, foto. Vorbim de Sistem de Operare care are imagine de boot si la cea mai mica eroare de scriere, arunci la gunoi DVD-ul. Eu folosesc nero, si cand incerc sa dau Overburn, ma atentioneaza ca se poate strica unitatea si o fac pe riscul meu. Asa ca eu nu as incerca.
Atunci poti incerca cum i-am raspun si lui K0sti, daca ai nero,
overburn. Atunci, vei putea sa scrii 4.4 GB dar risti sa strici unitatea optica sau sa scrii cu erori DVD-ul. Sa nu depasesti viteza 8-maxim 12. Eu nu-ti recomand, dar e singura posibilitate.(in afara de stik).
In principiu ar trebui sa-ti mearga, nu stiu de ce nu-ti merge. Si eu am pus acel windows pe dvd fara probleme. Ca o paranteaza, nu stiu ce varianta ai, ca sunt mai multe, dar e cel mai bun windows. E facut de niste studenti australieni, o trupa care din pacate s-a destramat. La vremea lui a fost cel mai tare. Si inca este. Ultima varianta aparuta a fost 22. A nu se intelege gresit, windows-ul este cel pe care-l stie toata lumea, numai ca este putin umblat la el si optimizat. In plus pe acel DVD sunt o multime de alte chestii utile pentru cine stie sa le foloseasca.
Acum, sa revenim la oile noastre. Pentru overburn te duci la Nero in setari, la Expert Features si bifezi Overburn la 4500 MB. Vezi ca e posibil si suportul, adica DVD-ul (nu unitatea) sa fie prost, se mai intampla. Cumpara alt model mai bun. Viteza de scriere 4x, chiar mai mica daca permite. DVD-ul ala are o structura aparte, informatia aia e cumva arhivata acolo, cu un soft special. Sunt sute de mii de fisiere. Deci trebuie scris la viteza cat mai mica pentru a nu da rateuri.
Mai simpu decat sa te chinui cu cd-ul, DVD-ul :) fa rost de un Stick de 8 gb si Programul WinToFlash http://wintoflash.com/download/en/ si dupa montezi iso-ul cu Daemond Tools Lite 4 Free, dupa bagi Stickul selectezi Virtualul pe care sa montat imaginea iso gen J: sau G: etc... dupa selectezi sitck-ul oricum o sa ti-l vada :) sau daca crezi ca nu te descurci scrie pe youtube Tutorial Wintofash Windows Xp si o sa vezi, oricum daca iti da cu Windows7 sa nu te sperii e acelasi procedeu :) si crede-ma se merita mai bine de pe Stick si ti-l faci in mai putin de 10 min :) si e simplu si garantat eu unu asa fac :). Bafta!
Stiu sa fac cu sticu dar nu am si vream sa pun pe dvd last xp
te rog daca stii ceva scrie