| RealKing01 a întrebat:

De ce toate laptopurile de pe eMAG si de pe altex au procesor grafic integrat Intel® UHD Graphics 630? Dati pe un laptop de gaming pe eMAG si uitati-va la specificatii.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Procesoarele Intel sunt optimizate cu videoprocesoare Intel.
Schimbarea placii video nu este posibila ca la PC-uri, doar daca producatorul a proiectat astfel laptop-ul (care nu prea este interesul lor la categorii de laptop comerciale, ieftine.).

| mihai69 a răspuns:

Pentru că asta au integrat cei de la Intel în procesoarele din seria (generația) Coffee-Lake:
Core i3-8100, Core i3-8350K, Core i5-8400, Core i5-8400K, Core-i5 8600, Core i7-8700, și Core i7-8700K. Chiar și procesoare din generația a 9-a au același GPU: Core-i5 9600K, Core-i7 9700K, și Core-i9 9900K.
Așadar, orice laptop (nu doar de gaming), echipat cu un astfel de procesor, va avea by default această interfață grafică.
În mod normal, un laptop de gaming ar trebui să aibă și o placă dedicată pe lângă ceea ce e integrat în procesor.

| Wr3nch a răspuns:

Pentru ca pe ala a vrut Intel sa il puna pe generatia acea procesoarelaughing Asta e valabil doar pentru laptopurile cu procesor Intel deci nu e regula pentru toate laptopurile, in special cele de gaming.

| RealKing01 explică (pentru Wr3nch):

Spun ca toate laptop urile au procesorul asta grafic integrat pentru ca si eu il am pe Lenovo Legion y530, si nu puteam sa instalez driver ul nVIDIA, de asta mi e frica.

| Wr3nch a răspuns (pentru RealKing01):

Tie frica de ce? Nu procesorul ala e de vina pentru ca nu ti-ai putut instala driverul ci faptul ca nu era detectata corect placa de windows. Is mii de oameni care au un U630 in laptop si nu au probleme.

| NLS a răspuns:

Aceea e grafica integrata în respectiva generație de procesoare, cele mai vechi au grafica din seria 500, și mai găsești chiar și seriile mai vechi,
(dar nu în laptopuri de GAMING).
Daca laptopul e destinat pentru gaming, va avea suplimentar o placa video dedicata, fie de la nVidia, fie din tabăra AMD.
Ca să o folosești, trebuie sa o dezinstalezi pe cea integrata de la Intel și sa instalezi driverele celei dedicate de pe site ul Nvidia, respectiv AMD.

Asta se face din BIOS de regula, sau instalezi driverele Nvidia întâi, și integrata o dezactivezi la final din Device Manager.