| CassiusAlexander a întrebat:

De ce utilizatorii Android/Windows sunt așa de înfocați în certurile cu utilizatorii Apple? Eu unul am un iPhone si un iPad, nu cele mai noi sau mai scumpe, luate din curiozitate mai mult. Și s-au luat unii de mine mai că erau să mă ia la bătaie. Nu înțeleg unde e așa mare importanță, de parcă ce telefon am mă definește pe mine ca persoană laughing. Da, unii chiar cred asta. Au impresia că dacă am Apple mă lăfăi în bani, nu știu să îi cheltuiesc, că habar n-am despre tehnologie și așa mai departe.
În primul rând, asta cu banii e o prostie, cel mai scump Samsung sau cel mai scump laptop cu Windows e tot una la preț cu un iPhone sau MacBook. Toate sunt scumpe.
Ați mai întâlnit specimene din astea așa atașate emoțional de un amărât device? Care își fac toată personalitatea pe baza asta? Mie personal puțin îmi pasă.

12 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Da,da' un telefon cu android îl găsești și la 500-1000 lei pe când un ăifun nuwinking

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Mie mi se pare că e invers. Chiar nu-mi pasă ce telefon am cât timp își face treaba, dar ăștia cu iPhone mereu comentează aiurea. Mai ales că am un Xiaomi care seamănă cu unul laughing nici nu știam că seamănă până să-mi zică mai multe persoane asta, atât de mult îmi pasă de telefoane. De fapt, nici acum nu sunt sigură că seamănă, că nu am avut curiozitatea să caut și să compar. Cineva credea că mi l-am luat ca să dau impresia că am iPhone când îl scot din buzunar laughing))))). M-a șocat simplul fapt că i-a trecut prin cap așa ceva. Mulți au impresia că dacă ai un telefon ieftin, nu îți permiți mai mult. Am avut și Samsung Galaxy ultimul model, îl aveam degeaba că nu îl foloseam la capacitate maximă. Nu făceam nimic pe ăla ce nu pot face pe jaful meu. Am fix 3 aplicații care trebuie să-mi meargă și nici alea nu le folosesc zilnic, de mai mult nu am nevoie de la un telefon că nu stau pe el toată ziua. E deprimant să te definească un brand sau orice altă preferință banală. Sau să trăiești cu impresia că toți au preocupările tale, obsesiile tale etc. Unora efectiv nu le pasă și atât

| Zuzu1991 a răspuns:

"cel mai scump Samsung sau cel mai scump laptop cu Windows e tot una la preț cu un iPhone sau MacBook"
la telefoane sunt de acord
la, laptop-uri in schimb, Apple nu e "mai scump" ci "ULTIMUL NESIMTIT DE *MULT* MAI SCUMP" pretul ajunge si de 5 ori cat un laptop cu windows la aceleasi performante
SI merge mai prost, cel putin in jocuri, unde DirectX de windows rupe mufa la Apple si 3 dinti din fata

| GPA a răspuns (pentru Zuzu1991):

Evident că DirectX folosit de Windows este cu mult peste Metal (interfața multimedia folosită de OSX pe Macbook/iMac și toate sistemele Apple). Metal nu e optimizat pentru gaming cum e optimizat DirectX pentru Windows, mai ales DX12. Fără dar și poate, always, Gaming pe Windows.
Chiar și în Bootcamp(Windows) pe Macbook, jocurile rulează mult mai bine față de OSX.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru GPA):

Se renunta la boocamp
si la procesoare de tip cisc (Complex instruction set computer), si se trece pe arm-uri si pe desktop-uri
ultimul lor pc iMac 24"
https://www.apple.com/imac-24/specs/
"Apple M1 chip
8-core CPU
and up to 8‑core GPU."
cu alte cuvinte, am ditamai desktop-ul si in el e puterea unui iPhone... yeeeeiiiiieeeeeiiii
incepe sa sune mai bine chestii de gen DeX

| GPA a răspuns (pentru Zuzu1991):

Pe Arm-uri, e o glumă proastă laughing
N-o să se compare Arm-urile cu generațiile de procesoare care apar acum de la Intel/AMD, niciodată laughing
Scump și prost cu alte cuvinte, performanță pe iMac laughing

| Zuzu1991 a răspuns (pentru GPA):

Da, m-am uitat crucish cand am vazut si nu am vrut sa cred ProTV-ul pana nu am intrat pe site si verificat cu ochisorii mei proprii ca a dat strechea in Apple rolling on the floor

| GPA a răspuns:

De unde ai scos-o și pe asta? Nimeni n-a căutat ceartă după nimeni, este doar o preferință și o siguranță din partea utilizatorilor neexperimentați. Unii, poate își cumpără iPhone 12 / 12 Pro, dar nu o fac pentru că vor să pară dintr-o clasă mai înaltă în societate, ci pur și simplu pentru securitate. Pentru că se știe foarte bine că iOS este un sistem de operare cu mult mai sigur decât Windows sau Android (atât la viruși, cât și la tentative de furt, este inutil să furi un iPhone de exemplu, oricum nimeni n-a reușit nici până astăzi să ocolească iCloud-ul ). Android nu este sigur datorită cardului de memorie. Din punctul ăsta de vedere, clar, mi-aș lua iPhone, nemaiavând grija asupra unui antivirus, asupra a ce descarc, ce deschid s-a.m.d. Windows, Android, sunt sisteme vulnerabile la atacuri. Majoritatea vedetelor își cumpără iPhone tocmai din pricina securității, s-a și discutat pe această temă.
De cealaltă parte, da, sunt și persoane atașate de telefon (de iPhone), își cumpără doar ca să dea bine, îl și scot la vedere, numai ca să pară de sânge albastru, că au bani la greu și nu știu cum să-i folosească sau să-i investească cu cap. Sunt foarte mulți din această categorie, "bombardieri" dacă putem spune, dar așa ne împărțim, trebuie să-i acceptăm.
Nu înseamnă că dacă toți au iPhone, toți sunt la fel. Sunt oameni care se disting și achiziționează după alte criterii(securitate, sistem intuitiv, performanțe hardware înalte...), nu pentru a lăsa impresia că sunt bogătani.

| SingleForOne a răspuns:

Da, câțiva utilizatori de Apple mă critică pe mine că am Samsung "de aia îți face telefonul figuri, pentru că e Android, și de la Samsung! Eu am iphone de 3 ani de zile, și n-am nimic cu el!"

"Eh, e și Samsung bun, cât de cât, decât nimic... dar mai bine iphone!"

Și de aici vin și replicile de personalitate "așa telefon, așa om".

| Fury12 a răspuns:

Eu am vazut ca este cam invers...

Întrebări similare