Linux este un nucleu.Denumirea corectă a sistemului de operare este GNU Linux, sistem de operare ce a apărut prin anul 1991 şi a fost creat de finlandezul Linus Trovas, un pasionat de Minix, un mic sistem de operare de tip UNIX, şi s-a hotărât să creeze un sistem de operare care să depăşească performanţele Minix-ului. Şi-a început munca în 1991, când a realizat versiunea 0.02 și a lucrat până în 1994, când a apărut versiunea 1.0 a Kernel-ului. Versiunea actuală de kernel stabilă este 3.5.1 (09 August 2012) şi este într-o continuă dezvoltare(în prezent se lucrează la versiunea 3.o6 care încă nu este stabilă). Linux în comparaţie cu Windows vine în aşa numitele distribuţii iar numărul lor depăşeşte 100, asta doar distribuţiile desktop nu şi cele no desktop sau server, deci ai de unde alege.
Ca şi încheiere, ca dacă ar fi să contimui aş crie 2 articole de la a-z, eşti pregătit pentru Linux?
Linux nu e Windows(linux e UNIX iar Windows e Ms-DOS, de unde şi faptul că e imun la viruşi; viruşii de windows, deoarece nu poate rula executabile ci doar emulate), deci trebuie să ştii de la început că ai nevoie de cunoştinţe solide de limbă engleză, deorece 99% din suport şi documentaţie este în engleză, ai nevoie să ştii cum îi cu partea hardware al unui calculator, etc.pe scurt ai nevoie de un suport de cunoştinţe în IT ca să poţi trtece mai uşor la Linux.Dar dacă vrei sădevi linux-s atunci îţi pot oferi asistenţă pe următoarele distribuţii cu care am lucrat şi acutalmente le folosesc. Ubuntu(10.04-12.04LTS), oppen suse, Fedora şi Pc linux OS.Succes
detalii despre Linux precum şi un fel de ghid pentru începători vei găsi la mine pe site.vizitează http://lupusinguratic.pro.tc pagina de It şi calculatoare/ poza aceea cu pinguinul(Tux îl cheamă şi este simbolul Linux). Succes
Linux,este un sistem de operare free (gratis), dar daca folosesti Windows nu ti-as recomanda Linux, pentru ca necesita multa experienta, ca sa nu ma complic mai mult ai aici o idee:
Avantaje (fata de Windows) o sa ai in linux:
-Este Gratuit
-Cere putine resurse la un PC fata de Windows
-Nu mai ai nevoie de antivirus
Dezavantaje:
-Nu sunt prea multe programe pentru Linux, la fel si jocuri.
-Instalare unui program da batai de cap pentru ca nu este ca la Windows gen Next=>Next=>Finish, aici trebuie sa introduci cateva comenzi ...etc
Iata niste sfaturi pentru a face computerul tau mai rapid:
-Descarca un antivirus Free 30 Zile si fa o scanare cu ultimele definiti de virusi si curatai daca ii va detecta, recomand Eset Nod32 pentru ca nu ocupa prea multe resurse :http://download.eset.com/eval/win/eav/eav_nt32_rom.msi
-Curata PC-ul de Registry vechi, Cokie-uri de la brower, dezintaleaza programele nefolositoare, defragmenteaza Hard-Diskul, Curata Hard-Diskul de fisiere inutile, ai aici un program util care face totul automat :http://www.piriform.com/ccleaner/download
PS: Daca tot iti merge PC-ul greu si dupa ce l-ai curatat cat de cat, recomand o reinstalare curata a windows-ului depinde ce PC ai scriemi aici componentele PC-ului tau si iti spun ce Windows ti se potriveste!
Componente, adica cat e RAM-ul, ce procesor... etc?
Câte distribuţii de Linux ai folosit ca să susţii că instalarea programelor nu se face uşor? Ai încercat Ubuntu, Linux mint sau de ce nu Fedora? să vezi că instalarea programelor se face nu numai mai uşor că şi mai rapid şi eficient decât în Windows, deoarece aceste distribuţii dispun de un centru software propriu ce conţine sute de aplicaţii actyualizate tot timpul de proprietarii acestor distribuţii(cannonical în cazul Ubuntu), începând de la cele de office şi terminând chiar şi cu jocuri, unele aplicaţii fiind mai puternice decât cele de Windows, şi ce dacă nu au o interfaţă pompoasă? funcţionaloitatea contează nu aspectul.Succes
Da spune-mi!
Am incercat desi imi plac distributile de Linux, problema e ca daca vrei sa te joci un joc este cam mult de configurat si alte chesti si nu prea am timp sa mai caut emulatoare si alte chesti.
PS: Am incercat Ubuntu ultima versiune e mai simpla ca un Linux dar tot windows prefer pentru ca sunt mai gamer sa zic asa joc multe jocuri si nu sunt disponibile pentru Linux, ubuntu ...etc
Http://www.magelanline.ro/amd-socket-462-socket-asus-a7v880-p-164.html
Nu am schimbat nimic la el, e modelul asta, si are tot in afara de placa aceea de Wireless
Spune-mi doar tipul procesorului tau, cati mb/gb ram ai? HDD de cat este? Placa Video de care Nvidia/Ati seria? Placa de baza e bunicica
Mda.Dacă eşti gamer eşti condamnat la Windows din păcate. Ubuntu din păcate s-o stricat o dată cu versiunea 11.10 când cei de la canonical au considerat de cuviinţă să introducă interfaţa unity, interfaţă ce la 11.04 o mai puteai evita, iar acum cu nultima versiune mi se par din ce în ce mai comerciali; în comparaţie cu Fedora sau oppen suse care au rămas şi sper să rămână necomerciale şi să păstreze spiritul oppen source, la fel cum o face Pc Linux OS
Iti Recomand WIndows XP SP3, avand in vedere placa ta de baza cam slabut pentru Windows 7/8 asa ca fa o reinstalare curata, dupa care puneti un antivirus si nu ai treaba!
Lavinia_Cristina_ întreabă: