| Superior a întrebat:

De Paste vreau sa achizitionez o imprimanta pana in 250-300 lei,doresc sa fie color,usor de intretinut, conectabila la PC (windows10),sa traga pe toata hartia (a4) fara margini albe,sa aiba cartuse integrate si durabile, ieftine si usor de procurat&inlocuit. Multumesc

8 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Cauta pe aici: https://www.cartuseria.ro/imprimanta-cu-cartuse-reincarcabile/
Cartusele resetabile sunt cea mai buna afacere! Trebuie sa retii, doar, co imprimanta mai ieftina face o imprimare de slaba calitate.

Bula
| Bula a răspuns:

Asa animal NU EXISTA! tongue
1. Fiecare imprimanta lasa margini albe, dintr-o simpla explicatie: acolo se prinde /se ghideaza hartia de catre mecanism.
2. Imprimante color "pana la 300 lei" exista, dar o pereche de cartuse te costa peste 120 lei cand se termina sau se usca cerneala din ele. De umplut nu se pot.
3. Pentru tiparire foto, cele mai ieftine imprimante costa peste 600 lei, iar cartusele speciale foto costa peste 150 lei. Cu o tiparire "full" (adica plina pagina) se consuma multa cerneala din cartus, iar dupa 50 pagini s-a terminat cerneala.
4. Daca tiparesti poze pe hartie normala, culorile se vad prost, ca si pe reclamele supermarketurilor, nicidecum cu calitate de poza. Pentru calitate foto ai nevoie de hartie foto speciala, care costa cca 1 leu/pagina.

Si sarac, si pretentios nu se poate!

Daca ai mult de tiparit acasa, cumpara-ti o imprimanta laser, al carui cartus se poate re-umple.
Umplerea unui cartus te poate costa sub 100 lei si poti tipari alb-negru de calitate, cca 2000 pagini cu el sau chiar mai multe.

Iar cand vrei sa tiparesti ceva color, tiparirea color simpla de A4 costa 0, 50-1 lei, o poza de marime A4 costa 4-5 lei si va fi de perfecta calitate. La marime "carte postala" te costa doar pana la 1 leu.
Este suficient sa le duci poza pe un stick usb si pozele ti se pot face pe loc sau in scurt timp.
Acasa oricum nu poti scoate pozele ca si cu aparatura lor profesionista.

.

| Dismally a răspuns:

Complicat, imprimante gasesti destule dar problema este cu cartusele, sunt prea scumpe, iar de inlocuit cerneala depinde pe cine gasesti, mie mi-au distrus un cartus asa si cand am vazut cat costa sa cumpar altul, mi-am luat alta imprimanta.

| CuriousStuff a răspuns:

Daca vrei o imprimanta color in banii aia si sa fie si buna am o veste proasta.
Daca nu vrei sa investesti niste bani seriosi intr-o imprimanta de calitate mai bine ia-ti o monocroma laser. Te incadrezi in pret, te tine si o gramada cartusul si e mult mai ieftin de umplut/inlocuit decat cartusele color. In plus nu se usuca daca nu o folosesti timp mai indelungat cum se usuca cele cu cerneala...
Cartuse color "ieftine si usor de procurat si inlocuit" nu exista. Si nici de umplut nu prea se baga nimeni sa ti le umple daca sunt ink-jet adica cu cerneala (adica cele mai ieftine, un laser color te stoarce de bani).

O imprimanta buna color, de calitate si care sa scoata niste imagini asa cum vrei tu pleaca de pe la 800 de lei+. Si tot are multe dezavantaje. Eu iti zic sa nu faci prostia sa-ti iei color, eu am avut si am trecut pe laser. E de 1000 de ori mai buna, in plus tare ma indoiesc ca tu chiar ai atata nevoie de imprimanta color, nici eu nu aveam dar m-am incapatanat sa-mi iau si am facut o mare greseala.

| Superior explică (pentru CuriousStuff):

Pai eu vreau sa scot poze...

| CuriousStuff a răspuns (pentru Superior):

Iesi mult mai ieftin daca te duci undeva unde se developeaza poze si le scoti acolo. Le pui prima data pe un stick si le scoti. Depinde cat le vrei de mari, eu am scos poze la dimensiuni normale (?!) cu 1 leu bucata la un fel de automat intr-un DM. Si le-a scos pe hartie foto la o calitate la care ieseau doar la o imprimata de peste 1000 de lei. Incearca prima data asa. Sfatul meu pentru toata lumea e sa nu isi cumpere imprimanta color decat daca au neaparata nevoie de ea si atunci sa investeasca bani seriosi. Asa de 300 de lei cel mai bine iti iei un laser, cum ti-am mai zis. Eu mi-am luat una Samsung cu exact 300 si ceva de lei si am scos o gramada de lucruri pentru facultate si am incarcat doar o data toonerul la ea pentru 90 de lei in 3 ani. Si inca mai am jumate. Prima imprimanta laser pe care am avut-o o incarcam cu 50 de lei, acum depinde si de model.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum sa traga pe toata hartia (a4) fara margini albe?! Nu exista asa ceva.

| LinxCont a răspuns:

Sunt si imprimante care tiparesc fara margini.
Am un multifunctional Canon MP140 care merge perfect si acum. Cartusele se reincarca foarte usor. Calitatea imprimarii e buna. Am avut multe imprimante, dar asta s-a remarcat prin rezistenta cartuselor in timp. Primele cartuse, cele care au venit odata cu imprimanta au avut buretele care tine cerneala pe jumatate fata de cartusele cumparate dupa aceea. Cartusul negru nu s-a stricat nici acum si am tiparit mii de pagini. Cel color l-am schimbat dupa cativa ani de folosire.
Am avut si imprimante HP, unde rfolosirea cartuselor era o problema. Cerneala se aduna sub cartus si impiedica tiparirea. La Canonul asta nu s-a intamplat niciodata asa ceva. Puteam, sa pun cerneala multa, chiar sa fie un strat de cerneala deasupra buretelui neabsorbita in burete si tot nu curgea si mergea perfect.
Din nefericire tipul asta de imprimanta e unul vechi si nu se mai comercializeaza si nu stiu care model de imprimanta prezent acum pe piata e mai bun.

Cand se cumpara o imprimanta cu cerneala trebuie de vazut daca e posibila refolosirea, reumplerea cartuselor (pretul pentru schimbarea cartuselor e destul de ridicat - nu de putine ori, pretul unor cartuse noi depaseste pretul imprimantei in cazul imprimantelor mai ieftine si nici nu pot fi tiparite prea multe pagini cu un set nou de cartuse).

Cele cu laser sunt bune, dar sunt destul de scumpe (cele color) si nici nu exceleaza in reproducerea culorilor.