Ce buget ai si ce vrei sa faca? "Refurbished" ar fi ideea de "verificat totul ok", e ca si "nou". Tot "sh" dar verificat de ei sa corespunda anumitor "factori/situatii/chestii tehnice etc.".
Am un buget de in jur de 1000 RON si stiu ca cu acest pret nu pot cumpara calitate daca cumpar nou din magazin. Vreau sa folosesc pentru lucruri basic (citire, scriere, web browsing, filme), vreau sa fie rezistent si va fi transportat deseori. Nu vreau sa ma joc pe el.
Testeaza componentele in diverse programe de benchmark (uningine sau orice), temperaturile (core temp/gpu temp) si tot ce mai vrei la el, la fel si hdd-ul (hdd sentinel etc.). Te poti duce la banii acestia cel mai probabil (nu sigur) la o un i3/i5 generatia 6 cu o placa video dedicata bunicica si un ssd probabil, 128-250 maxim cu 4-8 gb ram. Nu cred ca poti luat mai mult (posibil sa fie mult si ce-am zis eu dar cine stie, fiecare isi face preturile).
De aici:
http://www.interlink.ro/laptop-refurbished
Da, merita considerat: i5 (chiar daca gen. 2 sau 3) cu licenta Windows la 200 EUR (numai licenta de Windows e 100 EUR).
Daca ai buget de i5 nou, foarte bine. Altfel, cu banii cu care iei un Celeron N (pocnitoare) nou, iti iei un laptop serios SH (cu Windows cu licenta si 3 ani garantie).
De aceea vreau sa consider refurbished pentru ca am fost avertizat ca laptopurile noi chiar daca au i5 recent nu sunt prea rezistente si nu sunt chiar asa de calitate.
Si da, stiu despre faptul ca nu merita cumparat cel mai ieftin laptop nou (cu procesor Celeron si Atom).
Acum am vazut si ultimele doua intrebari din postul original.
Refurbished inseamna reconditionat. Producatorul original (de exemplu HP) isi ia laptop-ul inapoi, il diagnosticheaza, il reconditioneaza (inlocuieste un ecran, o tastatura, un HDD sau ce e nevoie) si il da iar spre vanzare (cu un pret mai mic decat unul nou, desigur). Si Apple face asta cu telefoanele iPhone.
SH (Second Hand) inseamna ca firma X din Germania isi schimba 2000 de calculatoare. Cine stie si cunoaste se duce si le cumpara pe toate lot (uneori cu licitatie) si cum ii e norocul: le ia la verificat si ce e bun vinde cum e, ce e mai rau mai inlocuieste piese si le vinde si pe alea iar ce e stricat caseaza. Uneori mai vezi la SH grade de uzura, in special la ecran (si se mai vede si pe tastatura si touchpad dar cea mai vizibila este uzura ecranului).
As spune ca SH este mai ieftin decat refurbished (din motive evidente - de exemplu diferenta de garantie si uzura).
Un refurbished este cu siguranta o optiune de luat in seama la bugetul de 1000 RON. Un i5 nou pleaca de pe la 1800 RON si un i5 refurbished la Interlink pleaca de la 800 RON - e mai putin de jumatate.
Emag.
Da,pentru ca acel laptop are deja piesele afectate de caldura de la procesor/placa video.
Parerea mea e ca nu e o diferenta. Daca ai noroc poate prinzi ceva bun resigilat
anonim_4396 întreabă: