Nu ne-ai spus dacă ai mai instalat un windows până acum.
Totuși, eu cred că problema raportată de tine este din cauza că windows-ul nu a fost scris așa cum trebuie pe stick, și de aceea nu găsește fișierele.
Un windows sau orice alt sistem de operare trebuie scris într-un anumit fel pe stick ca să poată fi citit de bios și instalat în pc/laptop.
Dacă ai copiat windows-ul pe stick la fel cum copiezi o melodie sau un videoclip sau o fotografie, nu îți va merge niciodată.
Primul pas trebuie să te asiguri că windows este scris corect pe stick (deci nu copiat pe stick).
După aceea cu stickul băgat în pc/laptop dai restart la pc și apeși de mai multe ori tasta "space" până ce a apărut pe ecran un mesaj scris. Lași calculatorul să-și facă treaba și urmezi pașii pe care ți-i va spune.
Tu nu ne-ai spus nimic de experiența ta în domeniu, dacă ai mai făcut sau nu lucrul acesta. Cu cât mai multe informații, cu atât mai sigur îți venea și răspunsul, și mai simplu.
Descarca Windows 10 de aici: https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10
Nu instala Windows 7 si nici 11.
Nu poti instala Windows pe aceeasi partitie, pana nu formatezi partitia existanta in format NTFS. (momentan, avand Linux, este ext4 probabil)
Trebuie sa faci asta cu un stick cu o distributie Linux pe el, din kitul de instalare al Windowsului nu e posibil.
Apoi trebuie sa ai alt stick cu kitul de Windows, creat corect, si o sa mearga.
Daca doresti, te ajut pas cu pas pe Discord, imi trimiti poze cu fiecare ecran si iti spun ce sa faci.
Da, se poate instala Windows peste Ubuntu sau chiar în paralel cu el (dual boot).
Din ce spui tu, trag concluzia că stick-ul nu a fost scris cum trebuie, adică nu este "boot-abil". Încearcă să-l scrii din nou.
Este posibil ca fișierele de instalare de pe stick-ul USB să fie incomplete sau corupte. Asigură-te că imaginea ISO a Windows-ului este corect descărcată și apoi creează din nou stick-ul bootabil folosind un instrument precum Rufus sau Media Creation Tool de la Microsoft.
Descărcă o copie nouă și validă a imaginii ISO de Windows 10/11 de pe site-ul oficial Microsoft.
Creează un stick USB bootabil folosind un program de încredere, precum Rufus.
Repornește calculatorul și intră în BIOS/UEFI (de obicei apăsând o tastă ca F2, F10, DEL la pornirea calculatorului).
Setează ordinea de boot pentru a porni de pe USB și asigură-te că modul UEFI/Legacy este setat corect, conform cerințelor stick-ului.
Dupa ce este instalat, cumpara o licenta care e 40-50 lei recomand https://licenteinstant.ro/, https://www.emag.ro/ si alte platformele online
Daca nu...stick-ul USB poate fi defect sau portul USB pe care îl folosești poate avea probleme. Încearcă să folosești un alt stick USB sau un alt port USB.