Instaleaza si foloseste Apache Open Office.
Are licenta libera, gratuita.
https://www.openoffice.org/download
Legal, nu-l poti obtine pe gratis.
Doar daca ai contul scolii si il descarci ca elev, dar asta e complicat.
Cumpara-l, nu cauta versiuni piratate cu virusi si prostii.
Nenea dragul meu, eu i-am dat o varianta, daca i-ai spus sa foloseasca openoffice, nu-i problema mea, plus, ca la liceu se lucreaza cu MICROSOF OFFICE, nu cu openoffice, lucru care il va incurca.
Iar Ms Office are extrem de multe functii, ca de aia dai si bani pe el, fata de openoffice care e gratis.
Gresesti profund, baiatule!
Eu lucrez cu ambele, dar prefer OpenOffice, fiindca este mult mai complex si mai logic-utilizabil.
Imi pare rau ca la scoala se invata doar MS Office, be banii MEI, al contribuabilului, cand - in afara de Windows (pe bani) mai exista si alte sisteme de operare (si programe pentru ele) GRATUITE.
Pentru a invata, trebuie sa ai de a face cu cat mai multe ipostaze, altfel vei ramane la stadiu de ucenic sau nici atat!
Din pacate, ai dreptate. Asta am vrut sa spun si eu.
Se invata doar cate o singura versiune din cate un program, nici macar cu alte versiuni nu prea se descurca elevii. Ir principiile de functionare si de folosire nici atat nu se cunosc.
Interese, interese, interese...
(altfel nu ar avea treaba DNA-ul cu cazul MS ).
... si astfel se ajunge la faza ca, nici functiile elementare de editare nu se cunosc din Office, alinierile se fac cu spatii etc.
Tin sa te anunt ca, ORICARE Linuxist se descurca foarte bine cu OpenOffice, fiindca este gandit mai logic si mai practic decat MS Office.
La pachet cu Win pentru scoli si alte institutii vine nu numai MS Office "gratis", dar si dosarele de la DNA
Stii ca, cu banii cheltuiti pentru licenta Windows + prelungirea lor + ce s-a bagat in buzunare se putea dota FIECARE elev cu cate un calculator, echipat cu Linux? Si puteau fi date impreuna cu manualele gratuite!
Daca nu ma crezi, fa calculele cu PC-uri comandate din China, direct de la producatori!
Https://www.youtube.com/watch?v=TvwdRHtjcyI
Aici e solutia. Daca nu reusesti, scrie mi in privat. Ceau!
DJAL3X întreabă: