Buna!
Specificaţia de Bluetooth a fost formulată pentru prima dată de Sven Mattisson şi Jaap Haartsen, muncitori în Lund, Suedia, la divizia mobilă Ericsson. La 20 mai 1998 a fost fondată gruparea Bluetooth Special Interest Group (SIG) care azi are rolul de a licita firmelor tehnologia Bluetooth şi de a urmări evoluţia acestei tehnologii.
De ce se numeşte Bluetooth™? Regele viking Harald Bluetooth a unit Norvegia şi Danemarca; el era renumit ca fiind foarte comunicativ şi se pricepea să îi facă pe oameni să comunice între ei – dar nu s-ar fi gândit niciodată că o mie de ani mai târziu, o tehnologie performantă îi va purta numele!
Provine din cuvantul Old Norse Blatonn sau Danish Blatand numele unui rege danez, am gasit pe wikipedia!
Uite ce am gasit eu. The word Bluetooth is an anglicized version of Old Norse Blátönn or Danish Blåtand, the name of the tenth-century king Harald I of Denmark, who united dissonant Danish tribes into a single kingdom. The implication is that Bluetooth does the same with communications protocols, uniting them into one universal standard.
The Bluetooth logo is a bind rune merging the Germanic runes (Hagall) and (Berkanan).
Nu stiu de ce numele vine din olandeza. Cred ca acolo a fost inventat
SALUT.
Denumirea Bluetooth este dată în onoarea lui Harald Blåtand (Harald Dinte Albastru – Bluetooth) rege danez. Logo-ul „bluetooth" provine din semnele runice ale iniţialelor regelui, H si B (Haglaz şi Berkanan).
Asa am auzit eu si asa zic si eu la altii.
Acest termen " Bloetooth " vine de la " open specification " pentru o tehnologie de comunicatie pe fir, pe distante scurte utilizabil oriunde in lume, prin intermediul careia se pot transmite voci si date; Cu bine, Lucien.
anonim_4396 întreabă:
Magie2525 întreabă: