| yadora a întrebat:

De unde provine termenul "bluetooth"?

Răspuns Câştigător
| gabitza05 a răspuns:

Buna!

Specificaţia de Bluetooth a fost formulată pentru prima dată de Sven Mattisson şi Jaap Haartsen, muncitori în Lund, Suedia, la divizia mobilă Ericsson. La 20 mai 1998 a fost fondată gruparea Bluetooth Special Interest Group (SIG) care azi are rolul de a licita firmelor tehnologia Bluetooth şi de a urmări evoluţia acestei tehnologii.

De ce se numeşte Bluetooth™? Regele viking Harald Bluetooth a unit Norvegia şi Danemarca; el era renumit ca fiind foarte comunicativ şi se pricepea să îi facă pe oameni să comunice între ei – dar nu s-ar fi gândit niciodată că o mie de ani mai târziu, o tehnologie performantă îi va purta numele!

10 răspunsuri:
| kh1ss a răspuns:

De la dinti albastrii... glumesc... chiar nu stiu happy

| ing. a răspuns:

Sincer, nu stiu.
blue tooth = dinte albastru
thinking

Răspuns utilizator avertizat
| Klara a răspuns:

Dinte albastru big grin

| maryan_5776 a răspuns:

Provine din cuvantul Old Norse Blatonn sau Danish Blatand numele unui rege danez, am gasit pe wikipedia!

| SpikE a răspuns:

Din... ma abtin

| eu_stie_tot a răspuns:

Uite ce am gasit eu. The word Bluetooth is an anglicized version of Old Norse Blátönn or Danish Blåtand, the name of the tenth-century king Harald I of Denmark, who united dissonant Danish tribes into a single kingdom. The implication is that Bluetooth does the same with communications protocols, uniting them into one universal standard.

The Bluetooth logo is a bind rune merging the Germanic runes (Hagall) and (Berkanan).

Nu stiu de ce numele vine din olandeza. Cred ca acolo a fost inventat

| Elena97M a răspuns:

SALUT.

Denumirea Bluetooth este dată în onoarea lui Harald Blåtand (Harald Dinte Albastru – Bluetooth) rege danez. Logo-ul „bluetooth" provine din semnele runice ale iniţialelor regelui, H si B (Haglaz şi Berkanan).
Asa am auzit eu si asa zic si eu la altii.

luciana
| luciana a răspuns:

Acest termen " Bloetooth " vine de la " open specification " pentru o tehnologie de comunicatie pe fir, pe distante scurte utilizabil oriunde in lume, prin intermediul careia se pot transmite voci si date; Cu bine, Lucien.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rotari stie, nr. tel:+37368831777
\