| saidkique a întrebat:

De vreo trei zile mi se tot blochează calculatorul. Și când zic blochează ma refer la faptul că nu mai merge nici măcar butonul de reset. Imaginea rămâne blocată iar mouse-ul se stinge. Deci nu mai e alimentat usbul. Ca sa continui trebuie să închid sursa apoi să o deschid din nou. Faza e ca HDD ul e nou și asta sigur nu este problema. Eu suspectez placa de baza, fiind cea mai veche piesa din PC, și cu care am avut mai multe probleme și încă am. Voi ce ziceți? Specificatii: mb Foxconn 945g7ad(o placa low end), care 2 duo e4600 2.5, 4gb ram, sapphire HD 5670 ddr5 1 GB, HDD WD caviar blue 1 TB. Sursa este no nume și cred ca principalele cauze sunt fluctuațiile de curent prea dese. Păreri?

4 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Da, poate fi placa de baza. Aia cu butonul de reset e suspecta! Asta ma duce cu gandul si la sursa!

| saidkique explică (pentru K0sti):

Mersi de raspuns! Abia azi am gasit un HDD antic de 40 GB(maxtor) pe interfata ATA si PCul merge. Doar atat. Ca sa mut cursorul folosesc tastele deoarece nu functioneaza nici un USB. Pana acum de vreo ora nu a avut probleme. Dar sunt sigur ca nici HDDul nu e de vina. Il am din August 2013 si de cand l-am cumparat (nou de pe eMAG) a avut si un cooler cu 2 ventilatoare sub el. Cu toate astea, stabilesc cu un coleg sa duc HDDul luni sa il testez si sa vad daca e totul OK cu HDDul pe un alt PC. Sper sa fie OK fiindca nu imi convine sa trimit ceva cu informatii personale(destul de senzitive) la un strain fie el si magazin). Daca HDDul e ok nu ramane decat intrarile SATA de pe placa de baza, care mi-au facut probleme in trecut, una nu mergea deloc iar uneiri cam din 3 in 3 luni trebuia sa schimb hddul pe alta intrare sata. Nu stiu de ce. Oricum cum pun mana pe bani fac un upgrade la un phenom II 965 si o placa buna. M-am saturat de asta. Si un UPS!

| K0sti a răspuns (pentru saidkique):

Eu nu cred ca e hardul! Da e bine sa-l probezi. Inclin spre sursa sau placa de baza. Aia cu sata iar e suspecta, nu am mai intalnit asa ceva, e posbil sa aiba controlerul o hiba. UPS e bine sa-ti iei, bravo! E vital, mai ales daca ai probleme dese cu tensiunea. Da sa nu iei nou, ca sunt proaste. Cauta second de firma, APC, Merlin Gerin, Powerware, etc. Ma contactezi si mai stam de vorba cand te hotarasti! Arunca un ochi in oferta: http://www.epasystems.ro/oferta-calculatoare-componente-periferice/

Verifica sursa sau inlocuieste-o de proba, simptomele care spui tu ca le ai, pot proveni si de la tensiuni aiurea livrate de sursa!

| andra181988 a răspuns:

Daca pica asa de tot, poate fi de la placa de baza.
Insa este important si daca se blocheaza din senin sau doar in anumite situatii.
Pot exista si ceva virusi.
Ai instalat recent sistemul de operare?