Atunci inseamna ca ai un cd-rom care are jumper pe master. ti-am zis, trebuie sa ai jumper doar pe harddisk, iar la restul sa fie pe slave! altfel nu o sa iti booteze de pe ala normal nicioadata, decat daca il lasi pe el singur, fara cdrom sau altceva.
Laga mufa aia lata de care vorbesti tu exista 6 pini. acolo trebuie sa pui in jumper care uneste 2 pini. cei 2 pini trebuie sa corespunda modului MASTER. asa nu iti va mai boota windowsul de pe cel sata.
Am incercat si asa si nu merge.
Verifica sa nu aibe si cel sata jumper care sa fie tot pe master. jumper trebuie sa aiba doar cel IDE [adica cel cu mufa lata]
Ma omule, deci eu nu vreau sa booteze de pe cel sata, eu vreau doar sa pun un hard ide in locul celui sata definitiv... si sa inst winu pe el cand il pun pe cel sata booteaza cdu cu win cand il pun pe cel ide nu mai booteaza!
Ok, am sa incerc maine! Va tin la curetn. iti dau funda daca merge!
Nu am reusit, si am lasat-o blata! Funda pentru fresHZoNe, a fost foarte de treaba!
Atunci inseamna ca ai un cd-rom care are jumper pe master. ti-am zis, trebuie sa ai jumper doar pe harddisk, iar la restul sa fie pe slave! altfel nu o sa iti booteze de pe ala normal nicioadata, decat daca il lasi pe el singur, fara cdrom sau altceva.
PS: eu vreau doar sa bag winu pe un hdd IDE, initial pe compu ala era sata. si vreau sa pun ide.
denisag0g0 întreabă: