| deedee_9382 a întrebat:

Deci, cand deschid calculatorul sau cand il sting apare pe ecran urrmatorul mesaj intr-o casuta mai mica in mijloc: "Nonpreset Mode!" Saaau, imi mai apare atunci cand incerc intru in diferite jocuri, nelasandu-ma sa intru in ele, inchizandu-le automat. straight face Tin sa mai mentionez ca am un monitor BenQ FP7IG+, si am mai tot auzit ca la aceste feluri de monitoare BenQ din seriile asemanatoare cu al meu se intampla sa apara acel mesaj. Dar nu stiu ce sa fac sa scap de el, trebuie ceva setat sau nu stiu ce, dar va rog spuneti-mi mai in detaliu, ca nu ma prea pricep eu intr-ale calculatorului.Multumesc.big grin

Răspuns Câştigător
| Danιel a răspuns:

Deci, placa video poate transmite semnalul catre monitor sub diferite rezolutii si frecvente.
In cazul tau, nu e o problema grava ca sa te sperii.

Sa iti spun si de ce:
Daca monitorul tau are o rezolutie nativa de 1280x1024 si intrand in joc acolo ai o alta rezolutie setata de 1024x768, monitorul va sesiza ca modul curent de a vizualiza ecranul nu este optim (in sensul ca nu ai tot aceeasi rezolutie la deschiderea jocului, ea s-a schimbat).
Sa nu uitam ca participa si frecventa (este un interval de timp care se masoara in herti).
Sunt n rezolutii si n frecvente pe care le poate suporta monitorul tau. Dar ele trebuie ca sa se potriveasca intre ele.
O idee ar fi urmatoarea: cauti o rezolutie care iti place tie si se vede binisor iar pe urma gasesti frecventa care ar da un randament mai bun dintre performanta si claritate.

In concluzie:
Avertizarea primita nu presupune o eroare ci doar o notificare din partea monitorului ca si cand el ar crede ca modul curent nu este clar la vizualizare.

Solutie:
E recomandabil ca rezolutia si frecventa monitorului sa se potriveasca si cu cea a jocului. Incearca sa folosesti rezolutia si frecventa nativa, standard.

2 răspunsuri:
| dya26 a răspuns:

Si eu am monitor BenQ si mie mi se mai intampla dar nu in tot deauna cred ca de bine si cat de incarcat este incearca sa mia stergi din lucrurile nefolositore ca si mie mi se mai bloca pentru ca era prea plin sper ca te-am ajutat Bafta:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aruncal sau spargel