Astepti si te rogi la barbosu sa iti traga fibra si la tine, momentan au fost cumparati de Orange.
Schimba contractul si plateste unul mai scump, care iti da viteza de download mai mare. Cumpara si un router mai nou, ca acelea de acum 10 ani nu pot face fata noilor servicii.
Sa marestyi tu viteza? Pai ce internetu asta e ceva caruta sa o impingi tu trebuie sa te uiti in contractul facut cu compania ce iti da internetu si acolo pe undeva scrie ce viteza iti dau aia,deci ai viteza download si viteza upload si pretu ce il platesti.
Dupa ce stii ce viteza ar trebui sa ai si pentru care platesti,intri pe net,pe google scrii internet speed test,o sa iti dea destule websiteuri,alegi unu si faci test sa vezi ce viteza iti furnizeaza tie compania,apoi daca viteza ce o testezi este mica comparativ cu ce este in contract suni pe aia,te iei de ei,sa iti dea ce platesti.
Unde sa suni? Pai tu trebuie sa stii,suni la compania care iti furnizeaa tie netu,trebuie sa ai o factura ceva,acolo e un nr de telefon, suni si le spui ca nu mai platesti nimic pentru ca nu ai ce.Tu platesti sa iti dea un serviciu ce ei au agreeat prin acel contract si pe care nu il respecta, asa le zici, si daca nu iti rezolva problema nu mai platsti nimic, le spui la telefon, ramane inregistrata convorbirea.Deci daca vor incerca ceva le spui ca nu esti cazut de pe Luna acu de curand
Viteza internetului depinde de:
+++ contract (50-100-300-500 sau 1000 mbps, etc)
+++ modem (cu router integrat de obicei) (il primesti de la ei aproape mereu): daca ai contract de 1000 de exemplu, dar ai primit un modem ce suporta doar 500mbps, vei putea prinde MAXIM 500 (si asta in zilele bune, in general va fi si mai putin, depinde de unde si cand scoti)
+++ cabluri: pentru mai mult de 100 mpbs e nevoie de cabluri UTP/FTP CAT5, sau mai bine (CAT6, CAT 7, etc
+++ aparatul cu care receptionezi: daca ai contract de 1000mpbs, pe langa modem adecvat (care sa suporte 1000mbps la download) si cabluri CAT6e sau CAT7, ai nevoie si de o placa de retea in calculator, cu standardul 10/100/1000 (adica sa suporte 1000 mbps)
PS: pot paria ca te referi la 1 MB/s, nu la "1 mbs"
cam aceea e viteza la romtelecom in unele zone rurale /unde nu au fibra.
1 b = 1 bit
1 B = 1 byte
8 biti formeaza 1 byte
cand spui ca ai net de 100mbps,
asta inseamna ca poti downloada
cu cel mult 100 mbps : 8, adica 12.5 MB/s
Ceea ce ma duce cu gandul ca tu primesti dintr-un motiv sau altul net de 10mbps:
contract, modem vechi, cabluri slabe (clasa de viteza CAT mica ), placa de retea veche.
Daca acesta e contractul, poti rezolva, marindu-l.
Daca sunt celelalte, trebuie inlocuite cu altele mai performante.
Iti bagi ambele picioare in acelasi timp in romtelecom si dupa ce au fost preluati de telekom sunt aceeasi Marie cu alta palarie si isi bat joc
ISI BAT JOC RAU!
practic, sunt sigur ca ai un abonament scump, si care il puteai schimba cu cel putin 8 ani in urma cu unul mai bun si mai ieftin, iar acum cu unul MULT MAI BUN SI MULT MAI IEFTIN
insa asa fac, te lasa sa mananci rahat pentru ca nu iti bati capul
deci, incearca sa iti faci abonament la altii, Gigi de ex. au cel mai bun raport viteza pret de care stiu eu:
https://www.digi.ro/servicii/internet/internet-fix
40lei pe luna una mie mbps
doar ca uneori nimeresti sa mearga prost, se intampla rar, dar se intampla, iar apoi FOARTE greu rezolva :(
In primul rand dacă routerul e vechi sau nu are putere, trebuie achiziționat unul nou, găsești unul cât de cât bun la 100 150 de lei. Dar trebuie sa verifici viteza de pe contract, dacă în contract ai o viteza mica poți pune orice router ca rezultatul va fi același! Am avut și eu aceeași problema, am sunat la ei au adus un router mai nou, dar degeaba. După am trecut la digi pe fibra optica și acum am cel puțin 45mbps.
anonim_4396 întreabă: