| cristianzgz3 a întrebat:

Deci SIGUR DAU FUNDA! vreau sa cumpar un hdd si ram pentru laptopul meu acer aspire 5315 dar nu stiu ce tip de hdd, marca (vreau sa fie cu memorie mare) si ce tip de memorie ram adica frecventa si cati gb merge la laptop sa bag multi mi-au zis ca 2 dar eu as vrea 3 sau 4 gb de ram, daca ii bag mai mult ce se intampla? astept raspuns, MULTUMESC

Răspuns Câştigător
| Yugeen a răspuns:

HDD: 2,5", SATA (nu mai mult de SATA II/2), de preferat Hitachi (eu sunt foarte multumit de al meu).
Pe internet am vazut mai multe versiuni pentru modelul tau de laptop/notebook, cum ca ar suporta:
- maxim 250GB
- maxim 500GB
- de preferat 500GB pentru ca cele ce depasesc ar fi, fizic, mai mari si nu ar incapea in carcasa.

Sincer sa fiu nu stiu daca m-as hazarda sa aleg ceva peste 500GB, cu toate ca din punct de vedere tehnic ar trebui sa fie suportata orice capacitate, insa controller-ul pentru SATA poate sa fie limitat in cazul modelului tau, iar lucrul asta nu am de unde sa il stiu si nici nu l-am gasit pe internet, motiv pentru care cel mai sigur ar fi sa mergi pe unul de 250GB SAU sa incerci un hdd de +500GB al unui amic sau la un service, sa vezi daca e ok, iar apoi iti poti achizitiona, in consecinta, unul de 500GB.
Repet: eu nu m-as risca la 500GB fara sa testez mai intai.
-> Seagate-ul din seria AS ar fi mai silentios putin; ca si fiabilitate, este cam la fel cu WD Scorpio Black. Pretul e cam tot pe acolo la ambele (WD-ul cu +10RON).
->> Daca te dau banii afara din casa poti alege seria XT de la Seagate Momentus: este un HDD hibrid, cu 4GB de SSD pe care iti poti instala, in mare, un Windows XP. Vista si W7 nu cred ca ai cum sa le instalezi pe asa ceva, insa iti poti instala programele cel mai des folosite pe SSD... Am inteles ca este destul de fiabil.

RAM: SO-DIMM DDR2 la 800MHz, maxim 2GB.
-> 2 x 1GB:
http://www.emag.ro/......hz--pKSDD4

Succes si sa te bucuri de el ("noul" laptop)! :)

P.S. Daca pui mai mult RAM decat este "voie", s-ar putea sa nu iti boot-eze BIOS-ul.
In cel mai fericit caz, desi este foarte improbabil, daca pui mai mult RAM (sa zicem 3 sau 4 GB) nu o sa ti se vada decat 2 GB.
Eu nu mi-as pune mai mult de 2GB prin 2 memorii de cate 1GB.

1 răspuns:
| Bogdanux a răspuns:

In legatura cu HDD-urile, ai nimerit cam prost periaoda.Preturile au crescut chiar si de doua ori din cauza inundatiilor din Thailanda, tara unde se produc o mare parte din ele.

In esenta, ar fi bine sa cumperi unul de 7200 rpm, capacitate 320-500 GB cred ca e de ajuns.

Ca sa alegi RAM-ul potrivit, trebuei sa te orientezi in functie de producator, tip, frecventa.Asta o poti afla cu Everest sau Aida64.
Cel mai bine ar fi sa alegi o placuta de la acelasi producator, acelasi tip de memorie si aceeasi frecventa, capacitatea ei nu prea conteaza.Si desigur, verifica cat suporta maxim laptop[-ul, ca daca pui mai mult, nu iti va recunoaste placutele sau cine stie, poti pati chestii mai nasoale.