Poţi încerca înlocuirea diferenţialului, iar dacă problema persistă verifică starea conductorilor instalației electrice.E posibil ca pe undeva să inducă curent şi să deie scurt(doze de legătură cu izolaţiile coapte, sau chiar conductorii cu izolația coaptă de la timp(cauza ar fi că atunci când s-au tras firele prin tuburi(noi folosim o sondă de care legăm conductorii)izolaţia lor să se fi zgâriat sau chiar întinde din cauza tubulaturii defecte sau ştrangulate).
Firele sunt de 1.5 2.5 si 6 sau 10 mmp, toate trase prin tavan fals nu prin tuburi, (sigur nu e zgariata/taiata nici o izolatie de calbu), deci la vedere, legaturile s-au facut bine cu un knipex 97 53 08(https://www.knipex.com/....../index.php _înlocuirea diferenţialului, hmmm daca e obosit poate
Ai undeva un consumator, dar in ce sens cade se opreste lumina in casă sau cum, sar sigurantele de la tablou sau doar aia pe scara blocului, pote acolo pe scAra blocului ai nevoie de o siguranta de 16 A, ca sa ducă toata instalatia, poate cauza este cele două pc uri consumă mai mult.Cheama un electrician sa verifice toată instalatia, prize, siguranțe tot, ca poti lua foc de la un scurt.
Din ce spui, ai un consum de până la 1kw.
Cum adică "cade"? toata instalația 380 sau câte 1-2 ramificații 220?
Este cand "cade" toata instalația 380v, mai exact siguranta principala (ce da curent impartit in 220v) in toate sigurantele si e mort tot
si mai cade câte 1 ramificație pe 220v ultima data a fost pe timpul noptii cand 1 coloana de becuri(6 module pe linie)(fiecare are 2 becuri TIP VECHI CFL economice de 20w, si care in ultima vreme au inceput sa se arda pe rand aleatoriu in toata sala de vreo 2 luni am schimbat cam 20 buc si azi am mai numarat inca 15 arse random, toate becurile au fost noi, model Philips _gen https://www.dedeman.ro/......p/1000245_ DAR CU 4 PINI nu cu 2 cum au astia_tot acelasi rahat) becuri de 10 000 de ore care n-au cum sa se duca in nici 2 ani. Eu am avut bec de 10. 000h in bucatarie care dupa 8 ani inca functiona.
Este suficient ca unul dintre consumatori sa aiba o mica problema si sa fure cateva zeci de miliamperi spre pamant
Poate fi putina umiditate pe undeva.
Se poate depista relativ usor cu un aparat de masura.
Ar fi bine de stiut daca ai diferential de 0.3A sau de 0.03A.
Daca este de 0.3 problema este ceva mai grava.