| Redxcuintrebari a întrebat:

Dintre Intel core i5-9400F,2.9GHz,9mb si Intel core i3-10100 comet lake, 3. 6GHz, 6 mb
Ce îmi recomandați?

Răspuns Câştigător
| GPA a răspuns:

Sunt procesoare pe socket LGA pentru desktop, nu sunt pentru laptop (tip PGA sau BGA), referitor la răspunsurile de mai sus.
Dintre cele două, performanțe superioare întâlnim la i5 9400F, in primul rând că este lipsit de tehnologie grafică integrată, ceea ce reprezintă un avantaj, nu mai trebuie să facă share de memorie RAM pentru a o aloca memoriei VRAM integrate in procesor, iar în al doilea rând i5 9400F este hexacore (are șanse nuclee fizice) având 9mb cache de memorie, i3 10100 are doar quad core (patru nuclee fizice) și 6mb de memorie cache.
În ceea ce privește multitasking-ul și firele de execuție, i5 9400F este mai eficient.

6 răspunsuri:
| TMAIGL a răspuns:

Salut, nu prea îți recomand Intel, mai bine optezi pe AMD, au același soket, și când vrei sa faci un upgrade, schimbi doar procesorul nu și placa de baza.
Încă regret că am ales Intel!

Dar în legătură cu cele două procesoare i5 e mai bun

| Redxcuintrebari explică (pentru TMAIGL):

Pai și ce procesor îmi recomanzi pentru laptop(ma joc minecraft si cs)

| NLS a răspuns (pentru Redxcuintrebari):

Cum adica pentru laptop?

Cele doua de mai sus NU sunt procesoare pentru laptop (daca nu ma crezi, uita-te si la TDP, ca spune tot).

In plus, mai mult de 95% dintre procesoarele de laptop NU pot fi schimbate/upgradate.

Cele RARE (si PUTINE la numar) la care se poate schimba procesorul, suporta doar procesoare din aceeasi generatie, si doar putin mai puternic, pentru ca altfel nu rezista racirea.
(Nu puteai pune in loc de un Celeron cu 2 nuclee, un i7 de exemplu.)

Dar repet, schimbarea procesoarelor pe laptopurile mai recente, a cam devent istorie. (exceptie poate unele Mobile Workstation, adica laptopurile puternice pentru munca - proiectare, modelare, simulare, arhitectura, editare video, etc)

Ce laptop ai acum? (Modelul exact)

| Zuzu1991 a răspuns (pentru TMAIGL):

"AMD, au același soket"
PE BUNE?!? cand a fost ultima oara cand ai bagat tu un amd intr-un "soket" de Intel?!?!?!?

@Redxcuintrebari un i5 e mult mai puternic decat un i3 cu 5 generatii mai nou, nu numai una

| NLS a răspuns (pentru Zuzu1991):

Se refera mai mult ca sigur ca la AMD e acelasi socket de 4 ani +
Insa se va schimba in sfarsit la anul laughing

| Zuzu1991 a răspuns (pentru NLS):

Tot a sunat... kinky si am avut de ce sa ma "revolt" laughing