Dintr-un ISO. Este o imagine de DVD ce contine distributia respectiva si installerul. Majoritatea sunt bootabile pentru a ajuta procesul de instalare si management al pachetelor de instalat.
Linux este unul dintre cele mai cunoscute exemple de software liber şi dezvoltare de software Open Source.
Termenul Linux se referă la nucleul Linux, dar este folosit în mod uzual pentru a descrie un întreg sistem de operare compus din nucleul Linux, biblioteci software şi diverse unelte. O distribuţie Linux adaugă acestor componente de bază o mare cantitate de programe organizată în "pachete". Folosirea termenului "Linux" pentru întreg sistemul, deşi foarte răspândită, este contestată de către Richard Stallman şi Free Software Foundation (autorii Proiectului GNU, ale cărui produse sunt incluse în cea mai mare parte din distribuţiile Linux). Aceştia propun utilizarea termenului GNU/Linux ("GNU şi Linux") sau GNU+Linux ("GNU plus Linux")[1].
Nucleul Linux a fost dezvoltat iniţial pentru microprocesorul Intel 386, dar în prezent rulează pe o mare gamă de microprocesoare şi arhitecturi. Este folosit atât pe calculatoare PC şi supercomputere cât şi pe sisteme încapsulate cum ar fi telefoane mobile sau video recordere.
Iniţial dezvoltat şi utilizat de către programatori voluntari, Linux a câştigat suportul industriei IT şi al marilor companii ca IBM, Hewlett-Packard, Dell, Sun Microsystems, Google, Novell sau Nokia şi a depăşit ca folosire versiunile proprietare de Unix. Analiştii atribuie succesul sistemului faptului că este independent de furnizor, implementarea are un cost scăzut, iar securitatea şi fiabilitatea sistemului sunt considerate foarte bune de către specialişti.
Dezvoltarea sistemului a fost începută de către Linus Torvalds, care iniţial dorea să obţină un sistem similar cu Minix, dar fără limitările acestuia. Linux a fost dezvoltat sub licenţa GNU General Public License, astfel încât codul sursă este disponibil tuturor celor interesaţi.
Kernel (inima), Interfata Grafica (window manager, ex: KDE, GNOME, IceWM, etc.), Librarii (libs - dependencies), Package Manager (apt-get, pisi, yum, pacman, etc), Filesystem (etx2, ext3, ext4, ReiserFS, etc) si mici ajustari care fac distributia de Linux functionabila, iar toate acestea vin colectate intr-un fisier ISO, care il "arzi" pe un CD/DVD, bootezi Linux`ul care de cele mai multe ori e LiveCD/DVD, iar apoi il instalezi, dar sunt distributii non-liveCD/DVD, care se instaleaza din textmode, sau graphical. Sper ca am fost de ajutor. Succes!