| andrei2142 a întrebat:

Doresc sa achizitionez un nvme m.2 ssd dar nu gasesc pe internet informatiile pe care la caut si daca ma ajuta cineva cu un raspuns.
Daca ssd are o garantie/durata de viata de 3 ani dar eu consum doar 50% din tbw ssd moare sau functioneaza pana se atinge o limita mai mare?

4 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Un ssd de calitate rezonabilă durează mai mult decât ai tu nevoie de el. Bine, asta dacă ești utilizator casnic, nu miner de Chia.

| NLS a răspuns:

Un produs care are garantie de 3 ani, nu presupune sub nici o forma "moartea" lui dupa aceasta perioada.
Insa pe de alta parte, nici TBW-ul nu e o garantie certa si 100% sigura, ca poti scrie 300 TB pe el inainte sa cedeze.

Daca presupunem ca nu se defecteaza din alte motive fortate, ce tin de socuri de curent, etc, defecte hardware, loturi cu probleme, chipuri de memorie de foarte slaba calitate, controllere "ieftine",
atunci, teoretic, te poti apropia cu valoarea totala a cantitatii scrise, de valoarea TBW-ului data de producator.

Cel mai vechi SSD pe care il am, dateaza din octombrie 2014, si inca functioneaza.
Asta in conditiile in care l-am pus din greu la treaba.
Mai are 71%.

| NLS a răspuns:

Daca doresti recomandare pentru un produs anume, specifica un buget maxim, si eventual modelul placii de baza.
(exista si cateva placi de baza mai vechi, ce nu suporta functia nvme, sau ce nu suporta deloc M.2 cu interfata PCIe, doar M.2 cu interfata SATA)

| andrei2142 explică (pentru NLS):

Inteleg si eu ca sunt mai multe variabile la ce am intrebat eu dar doream in mare sa aflu mai multe tinand cont ca nu prea sunt multe informatii pe internet despre m.2 mai ales cu informatiile vagi care sunt de genul durata de viata/garantie 3/5ani
cu placa de baza nu am problema are slot m.2