| AlinSylenze a întrebat:

Doresc sa imi achizitionez un aparat foto DSLR intrucat in ultimul timp am descoperit ca imi place fotografia. Momentan detin un sony DSC-H50 si oscilez intre un canon 550d si un nikon d5100, dar sunt deschis oricaror propuneri ce nu depasesc 3200lei. Daca sunt eventuali posesori ale celor 2 aparate mentionate mai sus ii rog sa isi exprime parerea vizavi de calilatea cadrelor facute cu aparatul lor. Ms anticipat

1 răspuns:
| antonG a răspuns:

Poţi merge cu încredere atât pe Canon cât şi pe Nikon. În ceea ce priveşte calitatea, obiectivele, funcţiile etc. competiţia e strânsă. Eu deţin un SLR pe film entry-level Canon EOS Rebel K2 şi sunt mulţumit de el. M-am jucat pe un Canon EOS 550D şi pot spune că e un aparat foarte bun. Am mai folosit şi un Nikon D3100 şi nu dezamăgeşte. După părerea mea, cred că alegerea optimă ar fi totuşi pachetul promoţional de la F64 cu EOS 500D cu obiectivele 18-55 şi 75-300, care costă 2800 lei. Important e că totuşi ai două obiective (modeste ce-i drept, dar pentru începun sunt mai mult decât suficiente): unul standard 18-55 (universal) şi unul pentru zoom (75-300mm). Dacă iei 550D-ul, vei avea doar 18-55-ul... Şi pentru un fotograf amator diferenţele între cele două sunt minime. Având Canon nu prea urmăresc ofertele de la Nikon, dar sunt foarte asemănătoare. Cred că o altă ofertă interesantă (mai ales pentru cineva interesat de arta fotografica) este 500D-ul cu obiectiv Tamron 18-50 f/2.8, la 3000 lei.

Recomand să achiziţionezi aparatul online, de la F64 (dacă eşti din Bucureşti poţi trece pe la ei pe la sediu, au şi magazin stradal unde poţi încerca diverse scule).