| ZapacelEVER a întrebat:

Doresc sa imi adaug memorie RAM la o unitate centrala(Davio Gamer), am inteles ca trebuie sa aflu inainte tipul de memoria Ram de care am nevoie si producatorul...
Am cautat pe unitate si am gasit o eticheta Davio Gamer 5/640, un cod de bare si dedesubt 200609-41190-GV5 Producatorul calculatorului.110-230v,50-60Hz,Imax=10A/5A
As vrea sa aflu de ce memorie Ram am nevoie, de cata memorie Ram mai pot adauga si cat m-ar putea costa...
Ofer funda celui care poate sa ma ajute!

Răspuns Câştigător
| anghel988 a răspuns:

Mai intai trebuie sa deschizi unitatea centrala pe partea de pe care poti vedea componentele de pe placa de baza( de obicei pe dreapta uitandu-te din spate) si cauti modulele de RAM (placute mai lungi prinse in ambele parti cu niste cleme). Cat despre producator, nu conteaza! Conteaza doar ca modulele sa aiba exact aceleasi caracteristici(latenta, frecventa...). scoti placutele(tragi usor in lateral clemele de prindere) si citesti ce scrie pe etichete. daca imi dai aceste date iti voi face cateva recomandari(sa precizezi cati rami ai deocamdata si cate sloturi ai in total + cate din ele sunt libere)

14 răspunsuri:
| IulianP a răspuns:

Cel mai simplu mod de a afla ce memorie RAM ai in PC este sa instalezi programul CPU-z, pe care il gasesti aici: http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
Faci un screenshot cu tab-ul memory si motherboard si le pui aici sa vedem cum sta treaba.

| ZapacelEVER explică (pentru IulianP):

Poftim Screen-Shot cu cele 2 ferestre: http://imageshack.us/photo/my-images/821/23316336.png/

| IulianP a răspuns (pentru ZapacelEVER):

Ce ai tu acolo sunt memorii DDR la 400MHz, iar placa ta de baza suporta max. 2GB. Poti merge pe un stick de 1GB: http://bit.ly/GBgMYC
Sau te-ai putea orienta catre piata SH daca vrei sa iesi mai ieftin.

| ZapacelEVER explică (pentru IulianP):

Vreau sa cumpar de preferinta noua dar nu stiu de DDR am nevoie 2 sau 3? Calculatorul are 512Mb standard acum, eu as dori sa il fac 2 Gb daca se poate

| tteo92 a răspuns:

Salut!
Descarca CPU-z, instaleaza, deschidel si du-te cu mouse-ul si dai click unde scrie `memory` iar in stanga o sa iti scrie `Type` si in drept cu type, o sa iti scrie ce fel de RAM ai, ddr, ddr2 sau ddr3.
Si cata memorie ram suporta placa ta de baza poti afla asa: Mergi si dai clik unde scrie `Mainboard` apoi o sa iti apara in stanga `Manufacture` Si numele placi, si mai jos unde scrie `model`, este modelul platii tale. Dupa ce ai aflat ce placa de baza ai, poti sa scrii numele placii + modelul ei, dai un search pe google si cauti placa ta de baza, apoi te uiti acol la detalii cata memorie iti suporta.
Bafta!

| ZapacelEVER explică (pentru tteo92):

Am postat un ss, dar in memory-->type scrie doar DDR

| tteo92 a răspuns (pentru ZapacelEVER):

Daca scrie DDR, inseamna ca ai ddr1. Si ddr1 trebuie sa iei.

| anghel988 a răspuns:

Pai daca are 512mb, renunti la placuta asta si pui doua module de 1gb fiecare(acum o luna mi-am facut si eu upgrade la celelalt pc al meu care are tot ddr1 de la 256mb la 1gb) mergi cum ti-a zis IulianP pe piata SH, recomand www.okazii.ro, caci acum ddr1 noi sunt fffscumpe(1gb =120 lei) de pe okazii il iei un gb cu 50 lei. sper ca te-am ajutat.

| ZapacelEVER explică (pentru anghel988):

Adica cum vreau eu memoria RAM la calculator de 2Gb, trebuie sa dau jos memoria actuala 512 si sa pun 2 module din astea? http://www.evomag.ro/......46299.html

| anghel988 a răspuns (pentru ZapacelEVER):

Daca mai ai inca doua sloturi disponibile pentru cele doua de cate 1gb, atunci e de preferat sa o lasi acolo si pe cea de 512mb(astfel vei avea 2, 5gb ram). eu mi-am luat 1gb ddr1 second hand de pe okazii cu 40 lei si se comporta exceptional, deci iti recomand sa te orientezi pe second-hand(mult mai ieftin si la fel de bun, dar sa fii atent sa nu lipseasca pini de pe module). mult noroc!

Poi si cum pot verifica cate sloturi disponibile?

Din cate am citit aici placa ta suporta max 2gb ca si celalalt pc al meu; acestea au in general doua sloturi in total, deci cred ca tu ai doar unul liber, dar ca sa fii sigur trebuie sa desfaci calculatorul si sa te uiti cate sloturi ai disponibile adica libere. daca ai doar unul liber o sa scoti memoria de 512mb si o sa pui doua de cate 1gb. succes!

Azi am adaugat o placuta de 1gb DDR1 pe slotul liber...Am lasat-o pe cea veche si am adus calculatorul la 1, 5Gb RAM

Perfect! doar asigura-te ca pc-ul recunoaste 1, 5gb ram!(click dreapta pe My computer, dai pe properties si la general undeva jos iti va scrie cat ram ai). multa bafta!