| Emmy125 a întrebat:

Dragilor, va spun de la inceput ca nu inteleg o iota din tehnologia asta moderna asa ca fiti, va rog, expliciti.
Am avut un PC destul de vechi (de vreo 8-10 ani). Acum unitatea centrala a fost inlocuita si in rest a ramas la fel. Am cumparat alt monitor, tastatura si mouse si le-am instalat in alta camera la unitatea cea veche. Singura problema e ca nu am internet. Am mers la RDS-RCS si mi-am luat router-ul lor in garantie (3 lei pe luna). Acum problema e ca nu inteleg cum poate sa imi puna internet pe unitatea mea veche. Domnul care a venit sa-l instaleze credea ca si eu lucrez in domeniu si stiu tot despre routere, wireless, cablu si alte minuni si deci nu m-am inteles deloc cu el.
De aceea as dori o lamurire. Ce am inteles eu e ca pune router-ul pe cablul de la celalalt calculator. Si dupa aceea trebuie sa-mi trag cablu si la celalalt. Dar nu ar fi fost mai simplu sa-mi trag direct cablul? Fara router? Si cum imi trag cablu? Cat mai costa si ala?
V-am spus ca stau prost la capitolul asta asa ca va rog fiti intelegatori.

Răspuns Câştigător
| danutzu96 a răspuns:

Cablu de internet trebuie sa ai si in cutia routerului. Daca distanta de la calculator la router este mare (cativa metri), cheama pe cineva cu un cleste de sertizat, 2 mufe de internet si cativa metrii de calbu (nu costa mult) si se rezolva.

7 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Pai stai prost cu tehnologia pentru ca nu citesti, da vrem tehnologie! E simplu si logic! Ai un cablu de intrare in casa, care vine intr-un router ala de l-ai luat in garantie (poate cu chirie)! Cablul ala vine pe intrarea routerului si de pe iesire se pleaca mai departe cu cate un cablu la fiecare calculator! Simplu!

Bineinteles ca trebuie facute si setarile pe router cu parola si user livrate de catre RDS, ca sa mai si functioneze!

| Emmy125 explică (pentru K0sti):

Eu nu vreau tehnologie! Imi era foarte bine cu PC-ul meu, cu cablu normal... Problema e ca am sora..Sora e problema, nu tehnologia!

| K0sti a răspuns (pentru Emmy125):

Sora e cea mai mica problema, pe tine te bate tehnologia, rusinos pentru un barbat...my opinion! Macar cateva lucruri elementare...

| Emmy125 explică (pentru K0sti):

Nu sunt barbat...
Si da, ma cam bate tehnologia...aici ai dreptate.

| K0sti a răspuns (pentru Emmy125):

Aha, ok! Atunci fii barbata! laughing

| Jipa95 a răspuns:

Iei frumos un cablu de internet, il conectezi la router si il tragi direct in calculator, ce asa mare greutate?

| Emmy125 explică (pentru Jipa95):

Si cablul de internet de unde il iau?

| danutzu96 a răspuns (pentru Emmy125):

Cablu de internet trebuie sa ai si in cutia routerului. Daca distanta de la calculator la router este mare (cativa metri), cheama pe cineva cu un cleste de sertizat, 2 mufe de internet si cativa metrii de calbu (nu costa mult) si se rezolva.