| BucurDavid a întrebat:

Dupa ce se instaleaza Windows XP-ul si instalez driverele (de pe site-ul oficial) dau restart sa se aplice.La "Welcome" screen imi apare o eroare (link mai jos), intra pe desktop unde imi arata doar wallpaper-ul, nicio iconita, nici start menu, doar poza. Cand încerc să deschid Task Manager sau Regedit imi spune "Task Manager/Regedit has been disabled by your administrator".Ce ar trebui sa fac sa mearga din nou Windows-ul?

p.s.: nu fac upgrade ca placa video e foarte slaba.

Specificații PC:
-placa de baza Asus P4PE-X
-2 GB RAM
-placa video Nvidia GeForce FX 5200 128 MB
-procesor Pentium 4 2.5 Ghz.

4 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Cum ai pus Xp-ul pe C? Ai formatat/sters partitia in procesul de instalare? (e mai sigur astfel, pentru a preintampina eventualele erori).
Recomandat ar fi sa pui in pc o versiune curata de Xp (fara programe preinstalate) si sa instalezi in prima faza un antivirus.
Daca ai mai multe partitii, nu e exclus ca virusii sa migreze si pe C si sa creeze probleme.
Asigura-te ca informatia de pe hard nu e infectata cu virusi, abia apoi reinstaleaza sistemul de operare.

| flixbuster a răspuns:

1. Sunt aproape sigur ca in secventa ta de instalari te infectezi cu un virus care dezactiveaza Task Manager (printre altele) pentru a nu fi gasit.

2. Renunta la Windows XP. Nu mai are suport si nu merita. Instaleaza Linux - mai exact, Lubuntu 18.04.1 32 bits din ISO-ul acesta:

http://cdimage.ubuntu.com/......p-i386.iso

| BucurDavid explică (pentru flixbuster):

Am instalat Windows-ul pe alt PC de pe acelasi DVD. Nu am probleme.Doar pe acesta.

| cfrtobias a răspuns:

Https://support.microsoft.com/ro-ro/help/555480 eu cred ca taskmanager ai blocat nu windows