De obicei se accepta plata prin paypal! deci iti trebuie un card la o banca (sa zicem visa electron), iti trebuie cont pe paypal.com, apoi trebuie sa faci verificarea contului (adica paypal iti ia de pe card o suma mica si atribuie un cod acestei tranzactii, cod cu care faci verificarea/validarea cardului/ contului bancar respectiv). Pe paypal.com iti faci cont, cu adresa completa, nume, card, etc! cand cumperi ceva, de obicei iti arata cat e transportul international la acel produs (nu stiu de unde cumperi), deci aduni pretul produsului+transport si faci plata prin paypal (deci din contul tau bancar/card se vireaza suma magazinului respectiv).
Se face automat conversia din moneda respectiva (euro, dolar, lira, etc) in RON! apoi astepti produsul, vei primi in cutia postala un aviz cum ca ti-a ajuns produsul respectiv! Mai nou, ca sa il ridici, iti trebuie un cod eori care il faci la oficiul vamal din orasul tau! (poti fenta eventual, zici ca nu ai stiut, ca e prima data, bla bla), dar daca e suma mare, te vor pune sa mai platesti TVA-ul la ridicarea coletului (25%). Sper ca te-a ajutat raspunsul meu, desi stiu ca te-am descurajat! dar cam asa decurge toata tranzactia! baftaaa!
Poti plati fie cu cardul, fie ramburs. Transportul depinde de firma de la care cumperi si de firma cu care e trimis. Da-le un mail si intreaba-i. Sunt sanse sa platesti si taxe vamale, depinde ce cumperi.
Daca firma iti trimite printr-un serviciu de curierat, iti vine acasa. Daca nu, mergi dupa colet la posta.
Eu am comandat niste medicamente pentru tata, de la o farmacie din Germania. Am facut comanda si a doua zi banii au fost retrasi din cont (de pe card). Am asteptat o saptamana si nu a venit nimic, asa ca am trimis un mail si au spus ca in Germania, pentru medicamente trebuie reteta, asa ca am trimis reteta(prin mail) si intr-o saptamana a ajuns coletul prin curier. Presupun ca nu vrei sa comanzi medicamente, asa ca probabil pachetul iti va veni mai repede. Plata se face cu cardul (iti sunt luati de pe card si banii de transport) si pachetul. depinde. In general vine cu curier, dar poti sa le trimiti lor un mail sa-i intrebi.