| Grigore1239 a întrebat:

E urgent! PLaca video nVidia GeForce 7100GS 128MB e mai buna decat nVidia GeForce FX 5500 256MB?

53 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Grigore1239):

A, da, banuiesc ca e faza fix ca pe la NFS Underground - pe GeForce 4, fiindca are mult mai putin capabilitati, multe efecte nu le baga jocul deloc, indiferent de setarile pe care le-ai face, asa ca nu ai probleme. La fel NFSU, mergea mai bine pe GeForce 4 decit pe FX 5200...

Răspuns utilizator avertizat

Adica ce-am zis, pe FX 5200 rula cu mult mai multe efecte, dar framerate mult mai mic, iar pe GeForce 4 mergea de rupea, ca placa nu era in stare sa reproduca majoritatea efectelor din joc. GeForce 2/4 sint placi DX 7, FX 5200 e DX 9. Oricum, discutam povesti aici, toate sint istorie.

N-am idee, posibil sa aiba legatura cu alocarea de memorie din BIOS pentru maparea memoriei video. E antica, nu am mai avut treaba cu hardware de genul asta de ceva vreme...

Hmm... cred ca ii poti pune unul nou. La cit de veche si un pachet de tigari face, poti incerca cu super glue direct pe cip.

Tu nu te refereai la radiatorul de pe GPU? Ceva de genul asta - http://www.3dnews.ru/documents/5364/daytona-fx5200-rad.jpg

Meh, stai catinel, chiar nu conteaza. E ca si cum eu n-as mai dormi bine noaptea ca SSD-ul meu are 120 GB si nu 128, sau ca hardul de 1 TB are de fapt vreo 980 GB...

Dimensiunea memoriei video, la rezolutii mai mici de 1680X1050, atita vreme cit ai macar 256MB, e egala cu ZERO dpv al performantei, conteaza mai mult sa fie cipul video puternic. In cazul tau, poti bine mersi sa ii dai un 3dmark 2001 sa vezi daca scoate cam cit ar trebui sau nu.

Daca e rezolutie mica, desigur.

Hmmm... n-ar trebui sa se miste. SCoate-l, pune pasta pe GPU, pune-l la loc - ar trebui sa stea OK.

Nu se poate stringe? Eu stiu ca la cam toate placile video - si nu numai - sistemul asta de prindere e gen harpon - stringi partile de pe spate putin si poti sa scoti surubul lejer. Poti sa le faci exact o poza sa vedem?