| JoNyOn a întrebat:

Este adevarat ca la procesoarele deblocate este un bug si nu mai poti vedea temperatura?
Mie imi arata doar in SpeedFan dar nu cred ca e buna pentru ca e cam mare.

3 răspunsuri:
| BoneShiver a răspuns:

Sa nu te sperii! Cauta pe net cam ce temperatura are CPU / GPU -ul tau, in conditii de lucru intens / pasiv.

De exemplu, placa mea video lucreaza la temperaturi cuprinse intre 55 si 85 grade celsius, si procesorul intre 36 si 44. Chestiile astea depind de fiecare structura.

Apropo (just sayn) o unitate de aia gen, nava spatiala, desi este rece carcasa (datorita fan-urilor si al sistemului de racire) placa video si procesorul pot chiar intrece 100 grade laughing TRust me

| Ineys a răspuns:

Nu, nu e nici un bug, poti vedea temeperaturile in timp real. Ceea ce descrii tu se numeste OverClock, si-ti recomand sa faci doar daca stii despre ce e vorba, risti sa-ti pocneasca unitatea, sursa procesoru etc. Daca iei un processor deblocat ( cele de la Intel care au K la sfarsit ) si nu-I faci overclock, practice nu umblii la el, nu o sa pateasca nimic.

| DeyCj a răspuns:

Prațial real. Unele nuclee au fost blocate ca nu sunt stabile, asta în 90% din cazuri, dar sunt și excepții când acestea se blocheaza din motive de marketing, si anume cererii mai mari de procesoare cu de exemplu, 2 nuclee vs cele cu 3 sau 4.Normal ca și prețul era la cel de 2-3 nuclee, dar cu o placă de bază ce știa ucc userul se putea alege cu un procesor quad core la preț de dual core.Dar, asta e excepție.
Temperaturile vor fi afișate corect, dar trebuie să fi atent, mai ales dacă ai făcut ucc-ul deja.Un dual core degajă caldura mai puțină ca un quad core, iar asta trebuie ajustat de la fan control, crescând numărul de rotații al cooler-ului și recomandat schimbata pasta termoconductoare cu una de calitate ce are coeficient de transfer termic ridicat asta ac cpu-ulsă se răcească cât mai eficient.
de asemenea trebuie să fi cu ochii pe performantele procesorului, să te asigur ca nucleul sau nucleeele deblocate sunt 100% stabile.De nu e aproape obligatoriu să revii la forma originală. Succes