Virusii, in marea lor majoritate, afecteaza partea de programe (sofrware) si datele de pe calculator, pe care le si pot distruge in unele cazuri.
Partea fizica (hardware-ul) calculatorului este greu, aproape imposibil de distrus prin programe, fiind protejat si prin sisteme electronice avansate.
Eu am auzit doar de 3 virusi distrugatori de hardware, care au fost deja complet eradicate: unul deregla frecventa imaginii ecranelor (arzand monitoarele de tip vechi, cu TC), altul dadea comenzi rapide "din capat in capat" bratelor hard discurilor, iar dupa un timp acestia s-au rupt mecanic.
Al treilea virus, denumit "Cernobil" s-a activat doar la data de aniversare al exploziei din Cernobil si a sters intregul continut al memoriei CMOS, facand calculatorul total inutilizabil. Acest virus, cu marime de nici 1Kb (!) este considerat unul din cel mai mai bine scrisi virusi pana acum.
Nu. Acest virus îți criptează datele de pe pc. Adică, cu alte cuvinte îți pune o parolă dacă vrei, pe fiecare videoclip și poză din pc-ul tău. Și s-a zis cu amintirile. În cel mai rpu caz un virus poate să „ distrugă " sistemul de operare dar nu poate să distrugă pc-ul în sine, partea fizică. De ce? Păi... ca un virus să facă asta mă gândesc că ar trebui să suprasolicite o componentă a pc-ului ( procesorul, memoria ram etc. ) Și aici intervine metoda de protecție numită „ Blue screen " în care computerul se închide automat astfel evitând distrugerea s-a. În general treaba stă ca așa : Partea fizică a pc-ului poate fi distrusă numai de lucruri fizice, un șoc mecanic ( lovitură ) curent prea puternic ( și aici sursa ar trebui să protejeze pc-ul ), temperatura mult prea mare ( la 100 grade C e o problemă, normal ar fi 40 grade C, maxim 60 ). Iar partea software ( sistem de operare, programe, jocuri etc. ) pot fi distruse numai de un software ( virus ).
The CryptoLocker ransomware attack was a cyberattack using the CryptoLocker ransomware that occurred from 5 September 2013 to late-May 2014. The attack utilized a trojan that targeted computers running Microsoft Windows,[1] and was believed to have first been posted to the Internet on 5 September 2013.
by Wikipedia
Deci da.
anonim_4396 întreabă: