| GeorgianaGeo1 a întrebat:

Este corect ca cineva tot de pe TPU sa fure raspunsurile altora? Am patit asta si nu voi spune nume sau la ce intrebare... dar asta nu conteaza, deci este corect si legal? Mie nu mi se pare dar vreau un raspuns sigur! Funda >:d

Răspuns Câştigător
| Oanny a răspuns:

Hm, si mie mi se pare ciudat si anormal sa dea copy paste. Oricum nu castiga nimic ci doar se baga in seama.Si sunt foarte putine persoane care cer acordul, mi se pare ca este cam ilegal intr-un fel iti fura libertatea(scuze dar faza cu libertatea nu stiu daca am dreptate deoarece toata ziua am facut treaba cu mama si sunt frantasad )

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Furtul nu este moral si nici legal, indiferent ce se fura. Am patit si eu cu un utilizator, care mi-a copiat mot-a-mot raspunsul, l-am atentionat si de atunci nu am mai avut probleme. Fa si tu la fel. Numai bine!

| CosteaVlad a răspuns:

Este corect şi legal să copiezi sau să preiei o informaţie, însă este necesar să precizezi sursa de unde ai preluat-o, sau de unde te-ai inspirat. În caz contrar se cheamă că încalci drepturile de autor ale altcuiva, indiferent că este vorba de persoană fizică sau site, iar acest lucru nu este legal. Consecinţele însă, la acest nivel de "utilizatori TPU" nu sunt suportate de noi, ci de admini. Ei sunt traşi la răspundere pentru eventualele încălcări ale drepturilor de autor, în caz că se fac verificări în baza de date şi sunt găsite nereguli.
O zi frumoasă!

| ATHOS a răspuns:

Nu este corect, ai dreptate. Legal este, nu a incalcat nici una din legile tarii.
Parerea mea? Continua sa scrii si sa dai raspunsuri utile si frumoase. Raspunsurile mele, de exemplu, nu ca scop decat eventual punerea la dispozitia celor de aici a cunostintelor mele acumulate de-alungul anilor. Daca unu din 10 raspunsuri pe care le dau este folositor si tot inseamna ca e bine.
Si sa-ti mai spun ceva : IDENTITATEA NU TI-O POATE FURA NIMENI!
Bafta si nu pune prea mult la suflet!

| Malvina24 a răspuns:

Nu e corect, ai dreptate.Problema e ca uneori pe TPU apar 2 intrebari identice, daca o intrebare iti pare cunoscuta si se pare ca a mai fost o gasesti ci ''iei un raspuns de acolo''. Cel mai bine ar fi sa copiezi link-ul si sa-l postezi(asa e corect) astfel cel ce a postat intrebarea va avea prin raspunsul tau incorporate mai multe raspunsuri.Corect nu e in nici un caz, legal, pai regulile site-ului nu interzic asta! Sincera sa fiu si eu am facut asta candva, cred big grin si stiu ca a fost urat, sa ajuti conteaza pana la urma, important e sa invatam din greseli. Oricand e mai bine sa ajuti decat sa atragi atentia cuiva, e mai omenesc. Felicitari pentru intrebare, nu a mai sesezat nimeni acest lucru desi exista! Va doresc la toti o zi minunata!

| Oanny a răspuns:

Buna! De fapt, unii nu cred ca fac asta.Am patit si eu sa "fur" raspunsurile dar nu cu intentie, sa-ti explic. Uneori la intebari nu apar celelalte raspunsuri. Dar dupa ce dai un raspuns apar toate celelate care au fost date si observi ca esti printre ultimii care au raspuns.Acum de ex: imi arata ca eu o sa fiu prima care raspunde dar sunt singura ca a mai raspuns macar unulaughing

| Anonima_9977 a răspuns:

Normal ca nu mi se pare normal... dar legal nu stiu...la asta pot raspunde experti TPUtongue. Dar ai perfecta dreptate thumbs up

| Stelutssa a răspuns:

Uite, mie de multe ori imi apare ca raspund prima, dar de fapt cand ma uit mai tarziu, observ ca am raspuns a 2a- a 3a, depinde.Nu cred ca face nimeni intentionat acest lucru'. Si mie mi se intampla, dar...Alte ori nu imi apare ca raspund prima, dar nu pot vedea raspunsul altor utilizatori.Asta este. Sper ca te-am ajutat:*. Funda?

| GeorgianaGeo1 explică:

Eu m-am referit la faptul asta: Am pus o intrebare pe TPU, cineva mi-a raspuns de nota 10 si o alta persoana de pe TPU a dat copy pest la raspunsul acelei persoane care imi raspunsese mie! Mie mi se pare aiurea si anormal pentru ca trebuia sa imi ceara mai intai acolrdul, e adevarat? Deasemeni este si mai rau pentru ca persoana aceea o cunosc! Dau Funda pentru cel mai bun raspuns!

| emm a răspuns:

Pai corect nu ebatting eyelashes
acu nu stiu daca se poate face cevabatting eyelashes
adica poti sa dai un raspuns asemanator cu al alcuiva dar nu sa dai copy paste acumlaughing

aa, si mai bine ai intreba un expert TPU daca se poate face ceva in legatura cu treaba astahappy

| retouchan a răspuns:

Si mie mi s`a intamplat, chiar de multe ori.si nu este corect. dar crezi ca e cineva care sa controleze fiecare raspuns?
Deci un raspuns sigur:Nu este corect!

| Slow a răspuns:

Buna. Nu, nu este corect ca cineva sa ii fure raspunsurile altcuiva.
Depinde insa si de situatie. Daca tu ai pus o intrebare, si eu vreau sa iti raspund, este posibil sa nu imi apara raspunsurile celora care au raspuns cu cateva minute inaintea mea. Asta se intampla din cauza faptuluui ca sunt foarte multi utilizatori, iar raspunsurile apar mai greu. Desigur, cand tu le vei citi, iti vor aparea toate si este posibil ca 2 raspunsuri sa iti semene (tu crezi ca raspunsul a fost furat, dar de fapt cei 2 utilizatori au privit problema intr. un mod asemanator; probabil ei nici nu stiu acest lucru).
Daca sunt 2 intrebari asemanatoare pe site, puse de 2 utilizatori diferiti, altfel se pune problema. Sa zicem ca a mai fost pusa o intrebare ca a ta cu o zi in urma. Eu am raspuns la acea intrebare, dar am citit si ce au scris ceilalti. Cand voi raspunde la intrebarea ta, eu voi putea sa iti spun si parerea mea, dar sa si "fur" idei din ceea ce am citit ieri de la altii. Aici ori este vorba de nesimitire si lipsa de originalitate, ori cel care a raspuns din "amintirea altora" nu isi da seama de acest fapt, crezand probabil ca a citit altundeva informatia sau ceva de genu.
Oricum, se mai poate intampla ca cel care raspunda sa nu aiba habar despre ce sa scrie si sa ia raspunsuri de la atltcineva, doar pentru a acumula puncte.
Nu este deloc corect, dar sa stii ca toti patim asta. Oricum nu se poate face nimic, din pacate. Daca stii ca tu ai raspuns primul, nu-ti fa griji. In fond conteaza informatia pe care o detinem noi, indiferent daca ne este furata sau nu. Important este ca noi stim, iar ei copiaza.
Sper ca ai inteles ceva big grin Bafta!winking

| CactusFlower a răspuns:

Chestia asta o fac numai persoanele fara bun simt.Deci,nu e corect si legal. Sper ca ti-am fost de ajutor.happy

| ToNy_4515 a răspuns:

Nu este corect si nici legal!