Nu prea este normal. Avand in vedere ca ai dat in jur de 1700 lei pe un procesor, presupun ca iti permiti un cooler de 100 lei.
Nici pe stock nu ar trebui as ai temperatura aia. Daca ai curata cooler-ul si ai inlocuii pasta termica cu una de calitate, ai sa vezi ca nu vei mai avea temperatura aia.
Numai daca ti procul in OC, atunci cam ar trebui sa-ti iei unul aftermarket.
Trebuie sa fie de la pasta termica - e uscata sau ineficienta - de exemplu eu aveam in mod normal temperatura intre 40 - 55 si in ultimul timp nici nu m-am uitat la ea (probabil de 1 an sau mai bine) si am avut surpriza sa vad (cu cateva saptamani in urma) ca temperatura era de 75 - destul de mult. Am curatat coolerul de praf, l-am pus la loc si nici o imbunatatire. Atunci l-am scos, am curatat pasta termica veche cu betisoare pentru urechi si alcool sanitar, am pus 2 picaturi de pasta termica siliconica (expirata si aceea de cativa ani dar vad ca e buna) pe radiator, am intins-o uniform cu un card de plastic, am pus radiatorul la loc si am avut placerea sa vad ca temperatura a revenit la normal - 40 - 55 (55 la incarcare maxima).
Deci pasta termica nu are cum sa fie uscata deoarece de abia am pus-o, procesorul e cumparat acum vreo 4 zile, oricum sper ca nu am stricat ceva la el, maine ma duc si imi iau cooler, ce cooler mi-ati recomanda la aprox. 200 lei?