| dolyan a întrebat:

Este o intrebare lunga...dar merita sa cititi poate fi interesant!
Idee racire camera: M-am gandit sa confectionez un "aparat de racire",in cele ce urmeaza voi incerca sa schitez ideile astept pareri.

Se ia un borcan de plastic in genul celor de Colon&Silhuete Help,sau Nesquik, se gaseste o modalitate ca el sa stea culcat si totusi sa aiba o pozitie fixa (niste picioruse) pe "burta" borcanului se va decupa un capac(m-am gandit si la niste modalitati ca acest capac sa se poata fixa la loc), In interiorul borcanului se vor face niste compartimentari: se pun cuburi de gheata pe o tavita in interiorul lui,acea tavita va avea orificii pentru scurgerea apei care se va lasa la baza borcanului.

Ventilarea aerului din incapere se va face in felul urmator: Un cooler de dimensiunile capacului de borcan,se decupeaza capacul in asa fel incat cooler-ul sa poata fi fixat dar fluxul de aer sa intre in borcan, dincolo de capac(in borcan) se va face o alta compartimentare ce are functie de "camera de directionare a aerului" pentru ca eu am nevoie sa trimit aerul doar spre tavita unde sunt cuburile, aceasta "camera" va avea un orificiu in acest sens. Dupa ce a iesit din acel locas, vreau ca curentul de aer sa fie trimis printre cuburi la fel cum sunt fumurile la soba (cine stie o sa inteleaga, este vorba de un anumit traseu pana ca aerul sa iasa) pentru a avea timp sa se raceasca, acum aerul va iesi rece.

Stiu ca cuburile de gheata vor trebui schimbate des(cel putin pana se mai raceste camera) insa daca scade temperatura 5-7 grade este perfect.

Astept sugestii, idei si pareri!
Multumesc

4 răspunsuri:
| dolyan explică:

Am uitat sa precizez, astept sugestii de izolatie a acestui aparat fata de temperatura din camera, pentru ca cuburile de gheata sa tina mai mult...

| horia2012 a răspuns:

- Cuburile de gheata se topesc repede. - Foloseste pastile de racire pentru lazile frigorifice. Le bagi intr-un tub de plastic (PVC) de 10-12-15 cm diametru, izolat termic (izolatia se gaseste "la metru" la magazin). Motor in capat.
Cauta ventilatoare mici la 220V, ca sa nu te complici cu alimentatoare pentru
coolere.

| dolyan explică:

Multumesc pentru sugestii!
Mai astept pareri.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cred ca o sa genereze mai multa caldura cooler ul decat aer rece cuburile de gheata. plus o cantitate asa mica de gheata nici nu se simte la o incapere de 10-12mp