Eu am rezolvat problema cu un lant calit si cimentat, astfel ca s-a sricat inclusiv lama de taiere a unui cleste de taiat, de 80cm, profesional (dar lantul tot a ramas netaiat ).
In loc de lacat a fost facut un dispozitiv de inchidere care a necesitat 2 "chei" diferite, actionate in acelasi timp. "Cheile" au fost facute la strung, cu gaurire excentrica. Inclusiv materialele acestui "lacat" a fost tratate termic asemanator lantului.
Ideea a venit de la un spargator "profesionist", condamnat de mai multe ori pentru spargeri, care totusi a reusit sa taie sistemul dupa aproape 2 ore de chinuire ( ) si peste 10 scule speciale distruse.
Sistemul a fost preluat de multi colegi de munca pentru a-si asigura rotile masinilor...
Cateva recomandari impotriva furtului bicicletei:
- parcheaza-ti bicicleta la vedere, unde umbla multi oameni, preferabil intre mai multe biciclete parcate
- leaga ambele roti, cat si cadrul si scaunul, pentru a nu se poate fura pe componente
- nu-ti lega bicicleta de materiale /obiecte care se pot taia mai usor decat dispozitivul antifurt (tevi, bare sau copaci subtiri)
- nu-ti afisa /vopsi strident bicicleta si nu te lauda mult cu ea, pentru a nu provoca hotii priceputi!
Să înțeleg că tu și colegii de muncă folosiți un astfel de dispozitiv? Îmi poți da un link/nume complet/ceva după care să-l găsesc? Mulțumesc mult!
Oi fi eu Bula, dar nu sunt chiar prost.
Pe net poti cauta mul si bine, n-ai cum sa le gasesti.
O asemenea scula nu se publica, n-ar mai avea secret.
Daca esti de meserie, din descrierile pe care le-am dat iti poti face si propriul dispozitiv.
Daca te intereseaza detalii tehnice, le pot da contra cost.
Http://www.bigpantha.com/best-motorcycle-locks-and-chains/
uite pe aici, probabil e mai scump decat o bicicleta, dar nu mai fura nimeni cu asa ceva
Https://www.veloteca.ro/antifurt-merida-cablu-spiralat-2015
asa ceva am văzut că a rezistat la tentativa de furt (nu a reușit nici să-l taie nici să-l spargă, doar l-a făcut inutilizabil)
Las-o si tu unde e un paznic undeva si baga-i omului un 10 RON in buzunar.
Nu exista nimic care sa fie imposibil de spart/taiat. In general iti doresti sa le faci treaba cat mai grea incat sa ii descurajezi. Varainta cea mai ok pret/calitate esa iti cumperi un U-Lock Ceva de genu https://www.decathlon.ro/antifurt-bicicleta-940-u-id_8331482.html) + un lant cu lamele (ceva de genu https://www.emag.ro/......VH52BBM/).
Ajungi la 400+ lei cu ele dar dureaza atat de mult sa le tai incat cei mai mult hoti se vor orienta catre alta bicicleta.
Asta nu inseamna ca vei fi 100% sigur, pot oricand sa taie rastelul si sa iti ia bicicleta sau sau sa petreca 2 ore cu ea sa o deschida (in caz ca o pui intr-un loc retras pe unde nu trece nimeni.)
Eu mi l-am luat pe cel mai ieftin gasit si il am de 2 ani, nicio problema n-am avut cu el, sigur l-ai inchis bine? :/
Sigur! Tot atunci a rămas fără și un amic care o lăsase tot acolo. Bine înțeles că erau mai multe biciclete și unele erau legate cu același tip de „antifurt". Mna...
KillaNoFilla întreabă:
ThiiisIsMee întreabă: