| Fiz1234 a întrebat:

Este vorba despre un proiect la fizica : un panou cu răspunsuri si intrebari iar la fiecare conexiune corectă becul se va aprinde, deci ai nevoie de o baterie 4.5, un bec, un carton,suruburi, piulite si fire electrice. Imi puteti explica in mare ce ar trebui sa fac si cum? Funda unei explicații bune.Multumesc happy

Răspuns Câştigător
| ivanhoe a răspuns:

Daca e asa, atunci va trebui ca becurile sa fie legate in paralel cu bateria. Mai ai nevoie si de niste butoane. Becurile vor fi legate doar la raspunsurile corecte. La celelalte raspunsuri (incorecte) becurile si butoanele vor fi lasate in ''aer''. Pe fiecare bec cu raspunsurile bune vei pune cate un buton in serie cu acesta. La actionarea butonului, becul se aprinde.

3 răspunsuri:
| ivanhoe a răspuns:

Bag seama ca ai nevoie de schema electrica a acestui panou? Sau vrei sa-ti facem tot proiectul?

| ivanhoe a răspuns (pentru ivanhoe):

Daca e asa, atunci va trebui ca becurile sa fie legate in paralel cu bateria. Mai ai nevoie si de niste butoane. Becurile vor fi legate doar la raspunsurile corecte. La celelalte raspunsuri (incorecte) becurile si butoanele vor fi lasate in ''aer''. Pe fiecare bec cu raspunsurile bune vei pune cate un buton in serie cu acesta. La actionarea butonului, becul se aprinde.

| Fiz1234 explică:

Multumesc, si încă ceva, ce rol ar avea cartonul? :/

| ivanhoe a răspuns (pentru Fiz1234):

Cred ca e vorba de un carton mai gros cum ar fi prespanul.Pe el vei realiza intreg montajul. Parerea mea.